14 Σεπ 2014

Ανακοίνωση της ΠΕΑΠΣ μετά τον χαμό του 33χρονου πυροσβέστη

Η πυροσβεστική οικογένεια θρηνεί ένα ακόμη μέλος της. Ένα νέο παιδί μόλις 33 ετών , τον Αρχιπυροσβέστη Μ.Μ.
    Χθες το βράδυ, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, άφησε την τελευταία του πνοή ο 33χρονος πυροσβέστης. Ο εκλιπών στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει μια γυναίκα από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, πιθανώς, παγιδεύτηκε από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονταν και εντοπίστηκε από συναδέλφους του, λίγο αργότερα, σε λιπόθυμη κατάσταση. Μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε, την ίδια ώρα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο η γυναίκα, η οποία δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το κτίριο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Λίγη αργότερα, κατέληξε και η ίδια.
      Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας πυροσβέστης, που σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία και στο 251 ΓΝΑ αντίστοιχα, με αναπνευστικά προβλήματα, είναι καλά στην υγεία τους.

    Η έμπρακτη στήριξη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Σώματος, θα πρέπει να είναι ο εξοπλισμός όλων των πυροσβεστών με τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας και η εφαρμογή επιτέλους (!!!) της «υγιεινής και ασφάλειας» στο Πυροσβεστικό Σώμα. Να σημειωθεί ότι  νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί από το Α.Π.Σ πριν τρία περίπου χρόνια – έστω και λειψό σύμφωνα με τις ανάγκες – απορρίφθηκε λόγω ευτελούς οικονομικής επιβάρυνσης και ότι η αρμόδια Δ/νση υγιεινής και ασφάλειας του Α.Π.Σ. η οποία πάντα ήταν υποστελεχωμένη  και ανενεργή, σύμφωνα με το ν. 4249/24 -3-2014 (Α’ 73) για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετατράπηκε σε ευτελές τμήμα «υγείας και ασφάλειας» της Δ/νσης Ανθρώπινων πόρων (βλ. παράγρ. 1 η του άρθρου 88 του ως άνω νόμου). Οι συνδικαλιστικές μας Ενώσεις πρέπει να επαναφέρουν στην ατζέντα τέτοια «προβλήματα ζωής και θανάτου» και να τα εντάξουν στο γενικότερο πλαίσιο διεκδικήσεών τους στις πρώτες θέσεις!!!
     Η Ένωσή μας, μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους συναδέλφους του και αντί στεφάνου, στην κηδεία, θα καταθέσει ποσό στο «Χαμόγελο του παιδιού». Tα συλλυπητήριά μας, επίσης, αποστέλλουμε και στους οικείους της άτυχης γυναίκας.


Η ΣΕΑΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων