9 Απρ 2015

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης 2015 της ΑΝΕΑΕΔ

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης  του 2015 αισθανόμαστε ότι η ΑΝΕΑΕΔ βγήκε πιο ενισχυμένη προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε πριν από πέντε (5) χρόνια. 

Η Γενική Συνέλευση συμπληρώνει μια ακόμα σελίδα στην ιστορία της Ένωσης, ιστορίας μικρής σε χρονική διάρκεια αλλά μεγάλης σε έργο. Γι αυτό το έργο είμαστε υπερήφανοι. 
   
Δεν ξεχνάμε και δεν πρέπει να αφήνουμε και τους άλλους να ξεχάσουν ότι η ΑΝΕΑΕΔ ήταν η πρώτη που:

Έσπασε το «ταμπού» της καθόδου των στρατιωτικών στο « δρόμο » πρωτοστατώντας στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών.
Τόλμησε να πει ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί, πρέπει να συνταυτιστεί, να δέσει, με τους αγώνες και τα αιτήματα και άλλων κλάδων εργαζομένων και συνταξιούχων, γιατί η ανάλγητη εφαρμογή εξοντωτικών νόμων, δεν έχει εξαιρέσεις. 
Διακήρυξε αλλά και έκανε πράξη την ανάγκη για συνεργασία, σε ισότιμη βάση, χωρίς προαπαιτούμενα. 

Σήμερα η Ένωσή μας βγήκε πιο ενισχυμένη μέσα από την Γενική της Συνέλευση γιατί:

• Μετά από εμπειρία πέντε ετών τροποποιήσαμε το καταστατικό της 
• Επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των συναδέλφων να συντονίσουν το βήμα τους μαζί της.
• Μετά από μια μικρή περιπέτεια και μια μικρή κάμψη  αντί να οδηγηθούμε σε εσωστρέφεια και ατέρμονες ανούσιες συζητήσεις επιλέξαμε να αφήσουμε στην λήθη τα μικρά και αναζητώντας τα μεγάλα προχωρήσαμε μπροστά.

Η μικρή αυξητική τάση του αριθμού των μελών της που παρατηρούμε δείχνει ότι έχουμε κάνει την σωστή επιλογή καθώς καμιά διεκδικητική πρακτική δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν οι συνάδελφοι δεν δώσουν το παρών και δεν συμμετάσχουν πλήρως στον αγώνα για καλύτερες μέρες ξεκινώντας από την διαμόρφωση του πλαισίου μέχρι και την υλοποίηση. 

Η εφαρμογή της αρχής, που διδαχτήκαμε εντασσόμενοι στις Ε.Δ. : «Η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί βασικό πυλώνα της ένωσης. 

• Επανακαθορίστηκε ο τρόπος υλοποίησης της καταστατικής αρχής για συνεργασία με κάθε φύσεως ενώσεις αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Διακηρύττουμε ότι δεν αντιδικούμε ούτε είμαστε εχθρικοί με κανένα φορέα αλλά βαδίζουμε μαζί με κείνους που συμφωνούμε κάθε φορά στους στόχους διεκδίκησης και τις μορφές δράσης.
• Αποφασίστηκε ότι καμιά διεκδικητική πρακτική δεν θα είναι αποτελεσματική αν δεν στηρίζεται σε ευρύτερες συνεργασίες. Από τις συνεργασίες της ΑΝΕΑΕΔ οπωσδήποτε  θα εξαιρούνται φορείς με φασιστικές - ναζιστικές πεποιθήσεις και πρακτικές.

Συνάδελφοι, 
   
Βρισκόμαστε στον πέμπτο  χρόνο που η πατρίδα μας, ο λαός της και συνεπακόλουθα ο κλάδος μας, βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Μια κρίση ανθρωπιστική.  Συνοπτικά απαιτούμε:

Επιστροφή των συντάξιμων αποδοχών μας στα προ κρίσης επίπεδα με αρχή την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Την πλήρη αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των Μετοχικών  μας Ταμείων
Σύγχρονη,  δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τα Στρατιωτικά Φαρμακεία και την την άμεση αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία
Οι απόστρατοι, να έχουν το δικαίωμα στην εργασία χωρίς κανένα διαχωρισμό και σκοπιμότητα. 
Τέλος η ΑΝΕΑΕΔ διεκδικεί το αυτονόητο νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη, επομένως και του αποστράτου στελέχους των Ε.Δ., να επιλέγει σε ποια ένωση αποστράτων επιθυμεί ή δεν επιθυμεί να είναι μέλος.

Αγαπητοί Συνάδελφοι τίποτα δε μας χαρίζεται!!!  Όλα απαιτούν αγώνες και θυσίες.      
Σε αυτούς τους αγώνες ο καθένας μας πρέπει να δώσει το παρών, το ουσιαστικό παρών. 

• Αυτό το κείμενο αποτελεί και ανοιχτή πρόσκληση
• Από αυτό το κάλεσμα δεν αποκλείουμε κανέναν,  γιατί πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας. 
• Με αυτή την ανοιχτή και άδολη πρόσκληση και για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω σας καλούμε όλους να έρθετε δίπλα μας. Η συμμετοχή σας είναι η δύναμή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ !!
• Σας καλούμε  να είμαστε όλοι μαζί στη νέα αγωνιστική προσπάθεια.

Συνάδελφοι το χρωστάμε στη Χώρα μας, στις οικογένειες μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, το χρωστάμε σε εμάς.