30 Απρ 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ! ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

1stmaiou
Πρωτομαγιά, ημέρα τιμής όσων αγωνίσθηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την αξιοπρέπεια στην
εργασία και τη ζωή.
Ημέρα πάλης και όχι αργίας.
Γι’ αυτό συμμετέχουμε μαζί με όλους αυτούς που αγωνίζονται να αναπνεύσουν ελεύθερα!
Πρωτομαγιά, είναι ο άγιος των εργαζομένων.
Ημέρα διαμαρτυρίας, ενότητας, αλληλεγγύης όλων αυτών που τους αρνούνται τα σύγχρονα δικαιώματα, που τους υποβαθμίζουν τις ζωές τους σε απλή επιβίωση, αλλά που δεν συμβιβάζονται με μια τέτοια μοίρα.
Nenad Čobeljić, Πρόεδρος του στρατιωτικού συνδέσμου του Μαυροβουνίου, SOVCG.

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Συνυπογράφοντας το παραπάνω μήνυμα του προέδρου του SOVCG, θέλουμε να τονίσουμε ότι κι εμείς, ως απόστρατοι, μαζί με τις οικογένειές μας, αποτελούμε μέρος του κοινωνικά αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Μέρος των αγωνιζόμενων κοινωνικά στρατιωτικών στην Ευρώπη και στον κόσμο. Βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της ανάλγητης και καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα και στην Νότια κυρίως Ευρώπη.

Η Πρωτομαγιά των εργαζομένων είναι φάρος. Φάρος των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν και χάνονται, των κοινωνικών αγώνων και οραμάτων, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και συμμετοχής για τα δίκαια του λαού και της πατρίδας μας.
Δεν αποστρατευόμαστε από αυτή τη διεκδίκηση. Συμμετέχουμε στις πορείες των εργαζομένων στους δρόμους και διεκδικούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας ανήκουν, σε μας και στα παιδιά μας!

Πρωτομαγιά 2015. Συμμετέχουμε στις πορείες διεκδίκησης, για να αναπνεύσουμε ελεύθερα!
http://www.aneaed.gr/enimerosi/epikaira/item/886-symmetexoyme-anapneyste-eleythera.html