1 Ιουλ 2015

Tο ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα

   Και στο …παρά πέντε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο … Γιωργάκης. “Και τώρα το λόγο έχει ο λαός” ακούστηκε από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Και μέχρι τώρα τι;  Δυο – τρεις μέρες πριν την εκπνοή του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης (βλ. δανειοδότηση με επαχθείς αντιλαϊκούς όρους).
  
    Αλήθεια, περίμενε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ ότι θα πετύχαινε στη διαπραγμάτευση και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συμφωνούσαν με προτάσεις που δεν θα ήταν επαχθείς για το λαό; Η Δημοκρατική Ευρώπη με τις  … λυκοσυμμαχίες, τους έντονους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις για το μεγάλωμα της πίτας των μονοπωλιακών ομίλων των χωρών της, θα άφηνε έστω και μικρό περιθώριο για τέτοιου είδους προσδοκίες; Τώρα, βέβαια, η Ευρώπη των λαών ξεθώριασε και το δημοκρατικό κεκτημένο και η “αλληλεγγύη” έγιναν φραστικές και μόνο προσδοκίες.
    Η επιλογή του  δημοψηφίσματος, προσωρινά, άμβλυνε τις αντιθέσεις και συγκρούσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης και τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν και συσπείρωσε τα μέλη της στη βάση της μη αποδοχής τηλεσυγράφων και στη μη αποδοχή εκβιασμών από τους δανειστές. Μέχρι, όμως, την 6η Ιούνη. Μετά οι επιλογές κινούνται από την “αναβαθμισμένη” συμφωνία με τους δανειστές μέχρι και στην προκήρυξη εκλογών σε περίπτωση εμπλοκών.
      Ψηφίζοντας ΟΧΙ στις απαιτήσεις των δανειστών (Ε. Ε., Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ), νομιμοποιείται και μάλιστα με λαϊκή εντολή (!!!) το ΝΑΙ στη πρόταση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ η οποία απείχε ελάχιστα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές. Και μάλιστα προσθετικά με τα μέχρι και σήμερα μνημονιακά μέτρα που αντί να καταργηθούν, όπως διακήρυσσε η συγκυβέρνηση, μονιμοποιήθηκαν και αποτέλεσαν βρόγχο στο λαιμό του λαού.
    Ψηφίζοντας ΝΑΙ, νομιμοποιείται η μέχρι σήμερα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, ο σφαγιασμός κατοχυρωμένων δικαιωμάτων ασφαλιστικών, συντάξεων, υγειονομικής περίθαλψης, παιδείας, η ανεργία του 1.500.000  και πλέον των συμπολιτών μας, η αβεβαιότητα, το άγχος και το κυριότερο η κατηγοριοποίηση  των λαών σε Α, Β, Γ  κλπ ταχύτητες, σε πλούσιους, ικανοποιητικά αμειβόμενους, φτωχούς και …παρίες μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με μισθούς και συντάξεις όχι μεγαλύτερες των 300 ευρώ. Με μέλλον που εγγυάται το μόνιμο οικονομικό βάρος στην καμπούρα του λαού που δεν το δημιούργησε.
   Τέρμα πια οι αυταπάτες! Ο λαός, οι εργαζόμενοι μπορούν και  μόνοι τους να διαφεντέψουν τις τύχες τους. Να συγκεντρώσουν τον πλούτο που τους ανήκει και τον απομυζούν μια χούφτα καπιτα-ληστών. Εθνική αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία, ομόνοια, πατριωτισμός. ΟΧΙ και στις δύο ίδιες όψεις του ψηφοδελτίου.
Σάββας Θεοδωρής, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ

Πηγή: http://www.peaps.gr/?p=2013#more-2013