8 Οκτ 2015

Ψαλίδι στις «υψηλές συντάξεις» των 1000 ευρώ μεικτά

Το ότι θα πέσει ψαλίδι στις «υψηλές συντάξεις» ανακοινώθηκε πριν από λίγες βδομάδες. Τότε γινόταν λόγος για ποσά άνω των 1.500 ευρώ. Όμως τώρα το ψαλίδι θα φθάσει ακόμα βαθύτερα, καθώς θα περιλαμβάνει τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα τουλάχιστον τα 1.000 ευρώ μεικτά και άνω.
Σε δηλώσεις του, ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι θα ληφθεί «κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ» (!)
Να λοιπόν ποιες θα είναι οι «υψηλές συντάξεις», που μας έλεγαν: 1.000 ευρώ μεικτά και βλέπουμε …!
Από την άλλη ο ΥΕΘΑ συνεχίζει να υπόσχεται την αποκατάσταση των συντάξεων με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Για την περικοπή των «υψηλών συντάξεων» των 1.000 ευρώ μεικτά τι έχει να πει;
Και να ήταν μόνο η σύνταξη μας! Το τι μας περιμένει, όπως και τις οικογένειές μας, όλοι ξέρουμε!

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:
·        Εμείς οι απόστρατοι τι θα κάνουμε;
·        Που είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές;

Δεν μας αρκούν υπουργικές υποσχέσεις, ούτε μας δεσμεύει το τι ψηφίσαμε στις εκλογές, ούτε και κανενός είδους κομματικός «πατριωτισμός»! Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι είμαστε από αυτούς που μονίμως πληρώνουν το μάρμαρο.

Η ΣΕΑΑ μας κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση! 
Η θέση μας είναι σε συμπαράταξη με τις 800.000 άλλους «μεγαλο-συνταξιούχους» των 1000 ευρώ μεικτά και τους άλλους εργαζομένους και άνεργους που δεν κάθονται μοιρολατρικά στον καναπέ τους! 

Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να βάλουμε ένα φρένο, ή και να αποκρούσουμε κάποια μέτρα σε βάρος μας.

8 Οκτωβρίου 2015