28 Αυγ 2014

Τα «ναι μεν αλλά» κι οι διεκδικήσεις μας


Αν και ανασκευάστηκε τελικά ως εκ παραδρομής(!), η ανακοίνωση του Α/ΓΕΕΘΑ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ δεν διαφέρει από τις απόψεις που εξέφρασαν βουλευτές & υπουργοί της κυβερνητικής παράταξης για το ίδιο θέμα, ότι δηλαδή "οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να εφαρμόζονται". Μια τοποθέτηση όμως αυτού του είδους δεν αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης όπως έχουν ήδη προσδιοριστεί από τον ΥΠΟΙΚ, ότι δηλαδή η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει για το πώς εφαρμόζονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και σε τι έκταση.

Όλες οι δηλώσεις, είτε θετικές (αποσυρμένες ή μη), είτε δηλώσεις του τύπου "ναι μεν αλλά", έχουν ένα κίνδυνο, ίσως και στόχο: να θολώσουν τα νερά, να μειώσουν αντανακλαστικά, και να καθησυχάσουν όσους μπορέσουν περισσότερους. Έτσι λοιπόν, ας είμαστε επιφυλακτικοί και να μη ξεχνάμε ότι διεκδικούμε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ! Δεν έχομε αποδεχτεί κανένα χαράτσι, καμιά από τις περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Με το σημείωμα αυτό:

  • Δεν προτείνουμε το τάδε πρόσωπο, ή το άλλο που τα λέει «καλύτερα».
  • Δεν προτείνουμε να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στο δείνα πρόσωπο που είναι περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνος για ότι τραβάμε!
  • Δεν ψάχνουμε για λίγο ή καλύτερους εκτελεστές της ίδιας πολιτικής.
  • Προτείνουμε να αντιδράσουμε στην συνολική πολιτική που ακολουθείται.


Προτείνουμε συμμετοχή στον αγώνα που διεκδικεί το δίκιο το δικό μας και των παιδιών μας, των συγγενών και φίλων. 

Προτείνουμε αγώνα διαρκείας για το δίκιο όλων μας και για όσο το δίκιο δεν απονέμεται από την πολιτική που θα ακολουθείται κάθε φορά!