7 Δεκ 2013

Περί δηλώσεων Προέδρου ΕΑΑΝ στο action24

Διαβάσαμε στο on alert την ανάρτηση της δήλωσης του αντιναύαρχου ε.α.  κ. Περβαινα, ότι “Καλώς ψήφισαν όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή” ).
Σαν απόστρατος, αισθάνομαι την ανάγκη, να σταθώ κριτικά απέναντι στις ρήσεις του εν λόγω ναυάρχου ε.α., διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι το κίνητρο γι’ αυτή μου τη στάση, δεν εμπεριέχει κανένα προσωπικό στοιχείο εμπάθειας απέναντι στον πρόσωπο του κ. Περβαινά. Πιστεύω όμως ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει, για να καταδείξει καθαρά,  αφού περιγράψω το τι πραγματικά αυτός ο κύριος εκπροσωπεί, τη βαρύτητα και το ρόλο των ρήσεών του.

Ο κύριος αυτός είναι ένας ανώτατος απόστρατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και προς το παρόν, θα ασχοληθώ μαζί του τόσο όσο ποσοστιαία του αναλογεί στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, θωρώντας τον σαν ένα απ’ αυτούς, που υποστηρίζουν το φασιστικό και εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Θα ξεκινήσω, με την προσωπική και σίγουρα υποκειμενική άποψη  «χαρτογράφηση»  των υποστηρικτών αυτής της συμμορίας, διαχωρίζοντάς τους συνοπτικά, σε τρεις γενικές, σαφώς όμως διακριτές κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία, είναι η κατηγορία όσων τα οικονομικά τους συμφέροντα υπηρετούνται απ’ τις πρακτικές που εφαρμόζει το φασιστικό μόρφωμα, όπως διάσπαση του λαϊκού διεκδικητικού κινήματος (π.χ. επίθεση στους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος με εντολή των ναυπηγοεργολάβων, τρομοκράτηση μέσω της βίας των εργαζομένων, ανάληψη ρόλου νταβατζή – ατζέντη για πασάρισμα φτηνής ανασφάλιστης εργατικής δύναμης σε επιχειρηματίες, βίαιες ρατσιστικές πράξεις αλλά ταυτόχρονα και οικονομική εκμετάλλευση των ίδιων που ρατσιστικά κυνηγούν κ.α.).

Η δεύτερη κατηγορία, είναι και η πλέον ολιγομελής, περιλαμβάνει άτομα που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το χαμηλό πνευματικό και κυρίως πολιτισμικό επίπεδο,  που αποτελούν το σκληρό ιδεολογικό πυρήνα των ναζιστών. Η στάση, ο λόγος, και η συμπεριφορά τους, είναι αντίστοιχα του πνευματικού και πολιτισμικού τους επιπέδου. Αποτελούν την ιδανική ψυχιατρική περίπτωση, φανατικού εγκλωβισμού και απόλυτου χειρισμού τους απ’ αυτούς που ανήκουν στη πρώτη ομάδα, βιώνοντας σχιζοφρενικές εμμονές, όντας πεπεισμένοι ότι επιτελούν ύψιστο εθνικό έργο. Οι ευφυέστεροι των ηλιθίων, έχουν την πρόθεση να εξαργυρώσουν μελλοντικά την … προσφορά τους.  

Η τρίτη κατηγορία είναι και η πολυπληθέστερη. Είναι αυτοί που επιλέγουν να στηρίξουν πολιτικά τους ναζιστές, παρ’ όλου που δεν τους εκφράζουν τα ξεκάθαρα ναζιστικά και τα εγκληματικά στοιχεία του μορφώματος, θεωρώντας ότι μ’ αυτή τους τη στάση εκδικούνται και τιμωρούν μια κυβέρνηση, που εφαρμόζει ομολογουμένως μια ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική απέναντί τους. Επί της ουσίας όμως στηρίζουν το βασικό και «σκληρό» εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής, απαραίτητο στοιχείο στα χέρια της οικονομικής ελίτ που καρπώνεται τεράστια οικονομικά κέρδη, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Μέρος της τρίτης κατηγορίας, θεωρώ βέβαιο ότι ανήκει και στη δεύτερη κατηγορία.

Η ιδιαίτερη ενασχόλησής μου με το πρόσωπο του ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, όψιμου υποστηρικτή των απάτριδων ναζιστών έγκειται στο ότι ο εν λόγω, δεν διαθέτει απλά την ιδιότητα ενός αποστράτου, τυχαίνει να είναι και ο πρόεδρος της «κυβερνητικής υπηρεσίας», που στόχο και σκοπό έχει τον εγκλωβισμό, τον έλεγχο και τον «σωστό» πολιτικό προσανατολισμό των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, της λεγόμενης  ΕΑΑΝ .
Είναι ο ίδιος, που λόγω ιεραρχικής του θέσης, προεδρεύει στο συντονιστικό όργανο των τριών ενώσεων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, για να  συντονίζουν (αποσυντονίζουν και διασπούν) τα αιτήματα των αποστράτων προς τη πολιτική ηγεσία. Είναι αυτός,  που την περασμένη άνοιξη εμφανίστηκε ότι «ηγήθηκε» των κινητοποιήσεων των αποστράτων.
Είναι αυτός που ως πρόεδρος του συντονιστικού των τριών ενώσεων με τις ενέργειές του, ως να ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, οδήγησε το κίνημα σε διάσπαση και σε πλήρη αδράνεια.

Σήμερα, δυστυχώς για τους απόστρατους, βιώνουμε την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια του προαναφερόμενου συντονιστικού, να εκτονώσει την οργής τους. Οργή εναντίον  της αχρείας αντιλαϊκής πολιτικής που ο κλάδος μας, αλλά κι ο υπόλοιπος λαός βιώνει και που υλοποιεί ο …… ίδιος υπουργός με τον οποίον καθημερινά φαίνεται να συνομιλεί (αφού είναι ο πολιτικός και διοικητικός του προϊστάμενος) ο εν λόγω ναύαρχος.

Όλα αυτά, σε απόλυτη φυσικά συνεργασία και με τους άλλους δυο προέδρους της ΕΑΑΣ (απόστρατοι στρατού ξηράς ) και της ΕΑΑΑ (απόστρατοι πολεμικής αεροπορίας). Τώρα, σε ποια απ’ τις προαναφερόμενες κατηγορίες  υπερασπιστών των φασιστών, κατατάσσεται ο θλιβερός αυτός απόστρατος, ….. ας το κρίνει ο αναγνώστης. Σίγουρα κατά παλαιότερη δημόσια δήλωσή του, τα οικονομικά του συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή, ούτε ανήκει στους δυσαρεστημένους, απ’ την γενική κυβερνητική πολιτική.

Ο κ Περβαινάς, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά επικροτώντας την στήριξη του φασιστικού, προδοτικού και εγκληματικού μορφώματος της Χ.Α., δηλαδή τη σύγχρονη γενιά των φασιστών, τους γνήσιους απογόνους των εγκληματιών που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο στη διάρκεια του Β.΄Π.Π., τους ιδεολογικούς θαυμαστές των ρουφιάνων και των δοσίλογων, αυτούς που είναι τόσο πατριώτες όσο ήταν και οι κουκουλοφόροι συνεργάτες του γερμανού κατακτητή . Δηλαδή ΚΟΙΝΟΙ ΙΤΑΜΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ . Αυτοί αποτελούν  τα ιδεολογικά πρότυπα των χρυσαυγητών. Πρότυπα εύκολα αναγνωρίσιμα στα έντυπά τους, στο λόγο τους, στη στάση τους, στη πρακτική τους. Εκεί ανήκει ο ναύαρχος ;;; Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση ;;;. Είναι όμως καιρός, αυτό που ήδη αρχίζει να γίνεται συνείδηση στη πλειοψηφία των συναδέλφων, να πάρει σάρκα και οστά. Κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ τη κατάργηση των μεταξικών και χουντικών εργαλείων υποχειριασμού των αποστράτων, δηλαδή την κατάργηση της (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ). Αποτελεί βαθύτατη προσβολή της προσφοράς και της αξιοπρέπειας της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων όσων προέρχονται απ’ το τίμιο χώρο των Ε.Δ., η ύπαρξη αυτών των βαθιά αντιδημοκρατικών μηχανισμών και μάλιστα χρηματοδοτούμενων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απ’ το υστέρημά μας. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα  είμαστε άξιοι της μοίρας μας.  

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης Σ.Ξ.