27 Ιουλ 2014

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα μετοχικά και το ΣτΕ όπως το εξηγεί ένας Ναύτης!


Η απόφαση του ΣτΕ που όλα δείχνουν ότι δεν θα εφαρμοστεί όπως πρέπει, οι δραματικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με το εφάπαξ των στρατιωτικών αλλά και τα μετοχικά τους ταμεία, είναι θέματα που "τρέχουν". 

Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση; 

Το κείμενο ενός απόστρατου αξιωματικού του ΠΝ που υπογράφει ως Ναύτης εξηγεί με σαφήνεια τι συμβαίνει.

Διαβάστε το:
Η Κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο από την ημέρα της διαρροής της απόφασης να αναλύσει την κατάσταση, να αποφασίσει τι θα κάνει και με άνεση να σχεδιάσει.
Η Κυβέρνηση παίζει για μια ακόμα φορά τα ίδιο παιχνίδι το οποίο κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε και ότι τάχα μας αιφνιδίασαν

Από την ημέρα που δημοσιεύτηκε η απόφαση αυτό που προσπάθησε και πέτυχε ήταν να κερδίσει χρόνο ώστε να δημοσιοποιήσει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της την περίοδο που λόγω θέρους τα πάντα έχουν παραλύσει και οι δυνατότητες αντίδρασης έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Παράλληλα προσπαθούν να στρέψουν τη μια κατηγορία εργαζομένων ή συνταξιούχων κατά της άλλης γιατί πρέπει να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς, ώστε να μηδενίσουν την δυναμική πιθανών αντιδράσεων, πράγμα που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το έχουν πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στον σχεδιασμό τους, η μουσική της προπαγάνδας πρέπει να είναι και είναι ήρεμη και να νανουρίζει και οι κραυγές από τα παπαγαλάκια της, να μοιάζουν σαν γλυκά τιτιβίσματα πουλιών.

Ο Σταϊκούρας στην συνάντηση με το συντονιστικό των ΕΑΑ ΝΠΔΔ την μια στιγμή το παίζει καλός με το «μην ανησυχείτε οι αποφάσεις του ΣτΕ θα εφαρμοστούν αλλά αφού πρώτα πάρω την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου» ( αλήθεια οι Πρόεδροι των ΕΑΑ ΝΠΔΔ γιατί δεν τον ρώτησαν για ποιο πράγμα έχει ζητήσει γνωμοδότηση ;;), την άλλη στιγμή λέει ότι απαιτούνται για την υλοποίηση 500 εκατομμύρια που γρήγορα τα κάνει 300 και στην συνέχεια απροκάλυπτα αναφέρει ότι έχει δέκα τρόπους για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό για να υλοποιήσει τις αποφάσεις όπως να μην μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ ή να μην επιστραφεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους ή να μην υπάρξει καμιά φοροελάφρυνση ή… ή…. ή…, όλα μέτρα που θα προκαλέσουν την αντίδραση της κοινωνίας, μέτρα που θα ενεργοποιήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς για να καταλήξει, προσπαθώντας να ενδυθεί το ένδυμα του καλού, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη λύση για να την προτείνει στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο, γιατί αυτοί θα αποφασίσουν.

Την ίδια ώρα και ενώ όλοι, εκτός εξαιρέσεων, κοιτάζουν και συζητάνε μόνο για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ ή για την παραγραφή η όχι των απαιτήσεών μας, γίνονται κινήσεις σχετικά με την άλωση των Μετοχικών Ταμείων.

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας (ναι αυτός που το έκανε υπουργείο της εργοδοσίας και της ανεργίας) κ. Κουτρουμάνης ρίχνει την τροχιοδεικτική βολή για την ένταξη των Μετοχικών Ταμείων στο ΕΤΕΑΜ για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και με δηλώσεις κύκλων και διαρροές να μας παραπλανήσουν.
Οι προσπάθειες κάποιων να συνεγείρουν τους συναδέλφους δεν έχουν αποτέλεσμα γιατί τα παπαγαλάκια και δυστυχώς κάποιοι καλοπροαίρετοι που τους πιστεύουν λειτουργούν κατευναστικά.

Η απάντηση των Προέδρων των ΕΑΑ ΝΠΔΔ στην ενημερωτική συνάντηση τους με τις ενώσεις, ομοσπονδίες, συλλόγους, φορείς ΝΠΙΔ όταν κάποιοι έθεσαν το θέμα ήταν ότι, δεν υπάρχει θέμα, γιατί έτσι μας είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ. Την επομένη, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζουν πως τα Μετοχικά Ταμεία ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Άμυνας, κάλεσαν τον Υπουργό Εργασίας ως αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί ότι τα τρία ταμεία θα παραμείνουν εκτός ΕΤΕΑΜ.
Κύκλοι των Υπουργείων, διαρροές από το περιβάλλον του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά ακόμα και πληροφορίες που φαίνεται ότι προέρχονται από τα Γενικά Επιτελεία δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι « Κυβερνητική πηγή δήλωσε : Τα Μετοχικά Ταμεία δεν αποτελούν φορείς επικουρικής ασφάλισης και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετείται η ένταξή τους στο ΕΤΕΑΜ» και για να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα παρέπεμπαν σε μια υπουργική απόφαση του 2012 η οποία στην πραγματικότητα δεν αναφερότανε στο θέμα (Ίσως σκεφτόμενοι ποιος θα το δει και ποιος θα το ψάξει)

Τα δελτία τύπου και τα έγραφα της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) με τα οποία παρουσιάζουν το θέμα και ζητάνε την επίσημη απάντηση από μας αρμόδιους Υπουργούς μένουν αναπάντητα. Για συναντήσεις που τους έχουν ζητηθεί ούτε λόγος καθώς βασική αρχή των κυβερνώντων είναι να επιλέγουν ως συνομιλητές αυτούς που δεν θα τους θέσουν δύσκολα θέματα. Δυστυχώς όμως μένουν αναπάντητα τα έγγραφα και από τους Αρχηγούς των Επιτελείων οι οποίοι δείχνουν σαν να μην αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει στα όπλα τους ξεχνώντας ότι προκάτοχοι τους, ίσως για ποιο απλά θέματα, είχαν αντιδράσει και είχαν φτάσει μέχρι την παραίτηση.

Εδώ, ας μου επιτραπεί το θράσος να τολμήσω, να αναφερθώ σε κάποιους οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι στη χώρα μας τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Αναφέρομαι σε όσους δεν έχουν καταλάβει και σε όσους υποκρίνονται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι τα κόμματα που υπήρχαν μέχρι το 2009 με την μορφή που είχαν, με τις θέσεις που παρουσίαζαν ότι είχαν, δεν υπάρχουν πια. Υπάρχουν σαν τίτλοι αλλά πλέον είναι κάτι σαν σακάκια κενά περιεχομένου. 

Αναφέρομαι λοιπόν σε αυτούς που λειτουργώντας όπως πιθανόν να λειτουργούσε κάποιος πριν από πέντε ή έξι χρόνια σύμφωνα με κομματικές επιταγές ή απλά εναντιωνότανε απέναντι σε λειτουργίες που θεωρούσε ότι ήταν έξω από μας κομματικές του αρχές τελικά λειτουργούν σε βάρος του συλλογικού καλού.

Το κυβερνητικό σχέδιο υλοποιείται, τα Μετοχικά Ταμεία μεταμορφώνονται σε επικουρικά, οι μέτοχοι παύουν να έχουν μετοχική σχέση με το ταμείο και μετατρέπονται σε δικαιούχους επικουρικής ασφάλισης, το μέρισμα μετατρέπεται σε επικουρική σύνταξη, ήδη στα μηνιαία εκκαθαριστικά φαινόμαστε να εισπράττουμε τρεις συντάξεις, η περιουσία τους υφαρπάζετε και αλλάζει χέρια, το εφάπαξ μένει στα λόγια για να εξαφανιστεί με την εφαρμογή μοντέλων που δεν έχουν να κάνουν με την ανταποδοτικότητα και τέλος με μαθηματική ακρίβεια όλα τα ε.ε και ε.α στελέχη των Ε.Δ οδηγούνται στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και με συνέπεια εφαρμόζουν από το 2010 οι Λοβέρδος, Κουτρουμάνης, Βενιζέλος, Μπεγλίτης, Παπακωσταντίνου, Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος, Καράμπελας, Λαμπρόπουλος και άλλοι λαμπροί υπουργοί της τελευταίας πενταετίας υπό την καθοδήγηση και τον έλεγχο των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά οδηγεί στην απαξίωση των στελεχών, την συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού και την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Είμαι ο τελευταίος που θα έκρινε την στάση συναδέλφων, ειδικά δε την περίοδο αυτή που μας λείπουν ακόμα και τα πέντε λεπτά, αλλά πιστεύω ότι αντί οι σχεδόν 100.000 να πνίγουμε με τις αιτήσεις μας τους υπαλλήλους του ΓΛΚ ή του ΝΣΚ θα ήταν καλύτερο και αποδοτικότερο να συσπειρωθούμε στο όποιο φορέα έχουμε επιλέξει να μας εκπροσωπεί και όλοι μαζί με την παρουσία μας να πνίξουμε αυτή την άθλια μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Ο Ναύτης
OnAlert