28 Ιουλ 2014

Ανοιχτή επιστολή αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Χρήστο Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών και κ. Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Έχουν παρέλθει πλέον των δύο (2) εβδομάδων από τις Αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε., αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν. 4093/2012 και την ακύρωση της υπ. αριθ. οικ. 2/83408/0022 Υπουργικής Απόφασης, κατά το μέρος που αφορά την αναδρομική από 01/08/2012 μείωση των αποδοχών των ενστόλων.
Γνωρίζουμε ότι συναντηθήκατε με Ομοσπονδίες των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας και ανταλλάξατε απόψεις για τη λύση του προβλήματος που απορρέει από τις Αποφάσεις του Στ.Ε. και ότι θα συναντηθείτε ξανά μετά την έλευση της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα και την παρουσίαση της δεδομένης κατάστασης. Εμείς ως Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος δεν κληθήκαμε στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις και έχουμε να σας επισημάνουμε:
“Η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη, αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή”. Η εκδοθείσα απόφαση δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Δημιουργείται συνταγματική υποχρέωση της Διοίκησης προς συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό της ανωτέρω απόφασης, η οποία κατ΄ ελάχιστον περιλαμβάνει:
- Υποχρέωση άμεσης εξάλειψης από την έννομη τάξη των διατάξεων του ν. 4093/2012, οι οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές και επαναφορά για το μέλλον του μισθολογίου που ίσχυε πριν την ψήφιση του ν. 4093/2012
- Υποχρέωση επιστροφής της διαφοράς των αποδοχών και συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως την έκδοση της απόφασης, αλλά και για κάθε μήνα που η Διοίκηση συνεχίζει να εφαρμόζει τις ανωτέρω παράνομες περικοπές.
Με ανησυχία παρατηρούμε να εξυφαίνονται λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και έντεχνες αντιπαραθέσεις κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από τις πολιτικές που εφαρμόσατε, της λογικής «γιατί αυτοί και όχι εμείς» και που αναπαράγονται ή και διοχετεύονται από τα «παπαγαλάκια» της «τρίτης εξουσίας» του τύπου και των Μ.Μ.Ε.
Στο MEFP αναφέρεται ότι για την επίτευξη του στόχου του 2014 (πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ) η κυβέρνηση δεσμεύεται για τη λήψη «συμψηφιστικών ενεργειών» σε περίπτωση δικαστικών αποφάσεων και αναλαμβάνει δέσμευση για λήψη ισοδύναμων μέτρων, αν χρειαστεί.
Οι διάφοροι «ψίθυροι» για καινούργια μισθολόγια και περικοπές των μισθολογικών προαγωγών, αν ισχύουν, παγιώνουν την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν τηρείτε τα λεγόμενά σας για αποκατάσταση μέρους των μισθών των ένστολων αλλά επιχειρείτε να δοκιμάσετε μια εκ νέου και άνευ προηγουμένου αφαίμαξη των ενστόλων και των αποστράτων.
Η μη συμμόρφωση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και η προσπάθεια για διαπραγμάτευση των δικαστικών αποφάσεων κατά το δοκούν για μερική αποκατάσταση όχι μόνο σύννομη δεν είναι αλλά δημιουργεί και τη διάλυση της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας και την απαξίωση της εύνομης λειτουργίας ενός Κράτους Δικαίου.
Ανακεφαλαιώνοντας
- Ζητάμε σεβασμό στις αποφάσεις των δικαστηρίων είτε πρόκειται για ενστόλους και αποστράτους είτε για καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία τους είτε πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία εργαζομένων.
- Ζητάμε να εφαρμόζονται επιτέλους και οι δικαστικές αποφάσεις που είναι υπέρ των εργαζομένων και που πάντα καθυστερούν να παρθούν …. υπέρμετρα!!! σε αντίθεση με αποφάσεις εξπρές δικαστηρίων που κηρύσσουν απεργίες (δικαίωμα εργαζομένων) παράνομες και καταχρηστικές και επιτάξεις εργασίας και εγκαταστάσεων (επιστρατεύσεις) με φύλλα επίδοσης σε απεργούς βάσει του άρθρου 41 του Ν.3536/2007 ακόμα και με λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω “έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών” (Β΄ 1827/4-7-2014)!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΟΡΙΣΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΣ ε.α