19 Δεκ 2014

Ανακοίνωση για τις "επιστροφές" ....


1 ANEAED post logoΠειραιάς 18 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο  17 / 2014

    Η ενημέρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της σύνταξης του Ιανουαρίου 2015 προσβάλει πέραν της νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπεια μας, κάθε έννοια  δικαίου και προκαλεί αγανάκτηση, θλίψη και οργή.
    Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας αλλά και τα όσα υποστήριζε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας μέχρι και σήμερα για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις.
    Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ πιστή στις αρχές της και τις θέσεις της
·       Καλεί την Κυβέρνηση
1.     Να άρει όλες τις άδικες και απαράδεκτες σε  βάρος μας ρυθμίσεις που εφάρμοσε στο εργασιακό των αποστράτων, τον ρατσιστικό ηλικιακό διαχωρισμό των συναδέλφων, τους νόμους Ν.3865/10 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού- Επιβολή ΕΑΣ), Ν.3986/11 (Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου- Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης), 4002/11(Τροποποίηση Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας), Ν.4024/11 (Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις – Μείωση σύνταξης), Ν.4051/12 (Ρυθμίσεις Συνταξιοδοτικού – Μείωση Σύνταξης) και Ν.4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου 2013-2016 – Μείωση Σύνταξης) ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός καθώς και με όλες τις εφαρμόστηκες ρυθμίσεις των παραπάνω νόμων.
2.     Να επιστρέψει στα Ταμεία μας όλα τα χρήματα τα οποία υπέκλεψε με την εφαρμογή του PSI
3.     Πρώτιστα όμως και άμεσα να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργώντας τον αντισυνταγματικό Ν.4093/12, την από 14-11-2012 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Περί επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων….» (η οποία έχει κριθεί ως μη νόμιμη από το ΣτΕ), απαιτώντας την άμεση και πλήρη επιστροφή / καταβολή των αναδρομικών, τροποποιώντας ή καταργώντας το άρθρο 86 του Ν.4307/14. .

·         Πιστεύοντας ότι ο διεκδικητικός αγώνας αποτελεί μονόδρομο καλεί τους συναδέλφους  σε συσπείρωση, ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουν στους κυβερνώντες την απάντηση που τους πρέπει.

·       Έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλία και βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους εκείνους τους φορείς, με τους οποίους στην μέχρι σήμερα πορεία έχει αδιάλειπτα συμπορευτεί, για τον καθορισμό και τον προγραμματισμό των επόμενων διεκδικητικών / αγωνιστικών ενεργειών, πέρα από τις όποιες νομικές ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα,  μαζικότητα  και δυναμικότητα.
                                                                              
                                                                          Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Ο Πρόεδρος
 Γιώργος Ροΐδης
Αντιναύαρχος ε.α

http://www.aneaed.gr/enimerosi/anakoinoseis/item/861-peri-epistrofon-sti-syntaksi-ianoyariou-2015.html