6 Απρ 2015

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ….


Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας που παρατίθεται στο τέλος, είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψει όλα τα χρήματα που περικόπηκαν από τους ένστολους. Και όλα αυτά παρά το ντόρο της έτοιμης υπουργικής απόφασης του Εθνικής Άμυνας για την εδώ και τώρα επιστροφή του υπόλοιπου 50% των περικοπών και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.
     Τα οικονομικά της επιτελεία της κυβέρνησης επεξεργάζονται και θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα, το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους όπου σε συνδυασμό και με νέο βαθμολόγιο αναμένονται νέες περικοπές και για τους ένστολους. Ως προς την ανάλυση που γίνεται στον επισυναπτόμενο πίνακα , θεωρούμε ότι έχει σκοπό να παραπλανήσει μιας και οι μισθοί των ένστολων εμφανίζονται υψηλότεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους του δημόσιου τομέα, αποκρύπτεται όμως έντεχνα το γεγονός ότι στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές των ένστολων περιλαμβάνεται και η αποζημίωση για την υπερεργασία (6η ημέρα εργασίας) καθώς και για την νυχτερινή εργασία, ποσά τα οποία αποτελούν επιπλέον παροχές και θα έπρεπε να αφαιρεθούν.
      Επιπλέον  γίνεται … άφαντο!!!  (περικοπή) το μη θεσμοθετημένο επίδομα δασών (το οποίο δίνονταν με την μορφή εκτός έδρας αποζημίωσης) και ανέρχονταν στο ύψος των 1500 ευρώ ετησίως. Αυτό προσπαθούσε να καλύψει σε ένα βαθμό την απλήρωτη υπερεργασία των υπαλλήλων τη θερινή περίοδο.
      Αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουμε μηνύματα που συνηγορούν στη μη υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων των ΣτΕ  από τη νέα συγκυβέρνηση. Ο κ. Τόσκας … μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε:
… Από εκεί και πέρα, εννοείται, την απόφαση, την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, βλέπετε τι γίνεται με τις συνθήκες διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό. Δεν έχουμε δώσει λύση ακόμη, προσπαθούμε, αλλά για την ώρα είμαστε σε αυτό το στάδιο….“
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι .
Μην περιμένετε λύσεις μέσα από υποσχέσεις που είναι βέβαιη από πριν η υπαναχώρηση. Ούτε από τη βιομηχανία των αγωγών στις οποίες οδηγούν κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Όλα καταχτιούνται με αγώνες. Κάθε εργατικό δικαίωμα  έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Αγώνες σκληρούς, ταξικούς και επίμονους. Εκεί πρέπει να συναντηθούμε.Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να διεκδικήσουμε λύσεις που όχι μόνο να αντισταθμίζουν τις οικονομικές μας απώλειες αλλά και να ανταποκρίνονται στην ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.