21 Απρ 2015

Π.Σ. : ΡΟΛΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕ “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!


   Λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή – καταγγελία προς το site www.bloko.gr του μέλους μας Αξ/κού ε.α. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, θα επανέλθουμε καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη   στρατιωτικοποίηση του Σώματος με το ν. 3511/2006 (Α΄ 258) για την ” Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις” και ακόμη περισσότερο με το ν. 4249/2014 (Α΄ 73) για την “Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις”.
    Είναι πρόδηλο ότι συμφωνούμε και εμείς ότι η χρησιμοποίηση εργαλείων διάνοιξης λουκέτων και κλειδαριών (τροχών, τανάλιες κοπής κ.λ.π) από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος καταληφθέντων κτηρίων από διαμαρτυρόμενους πολίτες, είναι ενέργειες αντίθετες με την αποστολή και τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει. Και αυτό ασχέτως με τη συμφωνία ή διαφωνία του καθένα μας με τις κατά καιρούς καταλήψεις και τα αιτήματα που διατυπώνονται από τους καταληψίες. 
Εξάλλου στη συνδικαλιστική μας δράση ως ενεργοί πυροσβέστες, αρκετά από τα μέλη της Ένωσής μας έχουμε αποκρούσει στο παρελθόν πλείστα παρόμοια φαινόμενα. Δηλώνουμε ότι είναι λυπηρό στις μέρες μας, να συνεχίζονται να εφαρμόζονται παρόμοιες ενέργειες και μάλιστα από Κυβέρνηση που διατείνεται ότι είναι  ”αριστερή”!!!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
“Με το τέλος της κατάληψης στο Πανεπιστήμιο είδαμε αν δεν απατώμαι, δυστυχώς πυροσβέστες να κόβουν με το ειδικό μηχάνημά τους λουκέτα και αλυσίδες,ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να προβεί σε τέτοιες ενέργειες η ΕΛ.ΑΣ.,ως έχουσα το ίδιο παρόμοια μέσα κοπής.Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα πρέπει να εμπλέκεται σε παρόμοια περιστατικά,παρά μόνον σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη!
Άλλωστε πριν πολλά χρόνια όσοι θυμούνται, ύστερα από αγώνες τους, απεμπλάκησαν από ρίψεις νερού σε διαδηλωτές με τα ειδικά οχήματά τους τότε-κανονάκια-,παραχωρώντας τα στην ΕΛ.ΑΣ. Ας το προσέξει ο κ.Πανούσης και η ηγεσία του ΠΣ.”

Σάββας Θεοδωρής, Αρχιπύραρχος ε.α., Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

http://www.peaps.gr/?p=1792#more-1792