30 Ιουν 2015

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΤΑΕ ΟΑΕΕ έστειλαν ανοιχτές επιστολές προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Πρώτη ανοιχτή επιστολή
Προς Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Βαρουφάκη
Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας περιμένουν σήμερα να εισπράξουν την σύνταξή τους, το μόνο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους. Όμως με τα μέτρα που πήρατε ως κυβέρνηση για τη λειτουργία των τραπεζών στερείτε αυτή τη δυνατότητα στα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων. Εκφράζοντας την αγωνία όλων των συνταξιούχων, απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν τη σύνταξή τους.
Εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν 2.500.000 συνταξιούχους σας υποβάλλουμε την πρόταση οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραλάβει τα χρήματα από τα Ταμεία μας να καταβάλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις σε όλους.
Κάθε καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεων εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή πολλών συνταξιούχων… Άλλωστε τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών ουδόλως επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με αυτή.
Επίσης να ανοίξουν τα καταστήματα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αναμονές οι συνταξιούχοι.
Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημά μας αυτό που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα αρκεί να υπάρχει η καλή θέληση.
Μετά Τιμής
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Δεύτερη επιστολή
Προς Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Βαρουφάκη
Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 29/6/2015 επιστολής μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για το ότι οι τράπεζες δεν καταβάλλουν στις συντάξεις μας στο ακέραιο τις οποίες τις θεωρούν δικά τους χρήματα και τις αποδίδουν στους δικαιούχους με το σταγονόμετρο.
Όπως ξέρετε, βέβαια, τα χρήματα των συντάξεων μπήκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο συντάξεις και για κανέναν άλλο λόγο.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την καταβολή των συντάξεων, όπως γινόταν πάντα, άμεσα, σε όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό από τις τράπεζες, που κάτι τέτοιο μεταξύ άλλων επιβαρύνει ανεπανόρθωτα την οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την υγεία τους.
Μετά Τιμής
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις