20 Ιουλ 2015

Ημέρες του 2012" ετοιμάζονται να ζήσουν οι στρατιωτικοί - Γιατί ανησυχούν για νέα βάρη

Image
“Ημέρες του 2012” ετοιμάζονται να ζήσουν οι στρατιωτικοί. Μετά από το εξάμηνο της φυσιολογικής ανοχής που έδειξαν στην νέα κυβέρνηση ,λόγω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τα “ψέμματα τελείωσαν” και όλοι προετοιμάζονται για τα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται.

Το πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές που έχει δημοσιοποιηθεί είναι τόσο “σφιχτό” που ουδείς τρέφει αυταπάτες. Μπορεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να έχει δημόσια δεσμευτεί κατ΄ επανάληψη ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις αποδοχές των στρατιωτικών στη βάση της απόφασης του ΣτΕ ,τα όσα προβλέπονται όμως από την συμφωνία δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες σκέψεις. Αλλά όσο κι αν ακούγεται δραματικό αυτή δεν θα είναι ίσως η μοναδική αρνητική εξέλιξη που ανησυχεί πλέον τους στρατιωτικούς.

Πολλά ακούγονται και διαδίδονται όχι στον “αέρα” αλλά με βάση όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τα προβλεπόμενα στο ασφαλιστικό για παράδειγμα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το όριο συνταξιοδότησης στα …62 χρόνια δεν θα αφορά όσους εντάσσονται στις ΕΔ. Ελπίζουν ότι δεν θα “πιάσει” τους παλαιοτερους αλλά κανείς δεν “παίρνει πάνω του” ακόμη κι αυτό.

Η απαίτηση των δανειστών για “μικρότερο στράτευμα” από την άλλη προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία σε στελέχη των ΕΔ και δυστυχώς στους χαμηλόβαθμους που είναι και η ραχοκοκκαλιά του στρατεύματος.

Πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την απογοήτευση των στελεχών είναι το ένα ερώτημα. Το δεύτερο είναι πως θα αντιδράσουν οι στρατιωτικοί οι οποίοι έχουν δείξει αξιέπαινη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια . Όπως αξιέπαινη είναι και η απολύτως θεσμική και σοβαρή διεκδίκηση των διακαιωμάτων τους με αξιοποίηση όλων των νόμιμων μέσων που υπάρχουν.

Όπως και να ΄χει το φθινόπωρο αναμένεται πολύ καυτό.


http://www.onalert.gr/stories/imeres-2012-etoimazontai-na-zisoun-oi-stratiotikoi/43805