14 Ιουλ 2015

Συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά του 3ου μνημονίου σ' όλη την Ελλάδα την 15/7/2015

Άραγε είναι αποδεκτά στις μέρες μας τα δεκαπέντε κυβερνητικά «επιτεύγματα», που περιλαμβάνονται στην «Ανοιχτή επιστολή – Πρόσκληση» της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων» (ΣΕΑΑ) του Οκτώβρη 2013 [1], με την οποία καλούσε σε συντονισμό και αγώνα για να διεκδικήσουμε την κατάργησή τους;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
Αντίθετα! Ενώ όλα όσα χάσαμε μέχρι σήμερα εξακολουθούν να είναι χαμένα, νέα επιπλέον «μέτρα» ετοιμάζονται σε βάρος μας, παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τις διαπραγματεύσεις!

Νομίζουμε ότι το κάλεσμα στο οποίο κατέληγε η πιο πάνω επιστολή εξακολουθεί να εκφράζει και την ανάγκη του σήμερα:
«Αγαπητές - Αγαπητοί Συνάδελφοι
Τώρα, … στο και πέντε, καλούμαστε όλοι … να προχωρήσουμε όλοι μαζί μία γροθιά εάν θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας και την επιδίωξή μας η οποία δεν πρέπει να είναι τίποτα άλλο από το οριστικό τέλος της εξαθλίωσης και της ανυπαρξίας στις οποίες μας έχουν οδηγήσει διαχρονικά όλοι οι κυβερνώντες.Είναι ώρα όλοι μαζί να προτάξουμε την αναγκαιότητα του δίκαιου διαρκούς διεκδικητικού αγώνα για να αποτρέψουμε την ολοσχερή οικονομική και φυσική εξόντωση μας.»

Ας κλείσουμε όμως για μια ακόμα φορά το σημείωμα μας με ένα επόμενο κάλεσμα πάλι της ΣΕΑΑ. Εκείνο του Δεκέμβρη 2013: 

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Μαζί όλοι οι Έλληνες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι, Ενωμένοι σ’ έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης γι’ αυτά που μας στέρησαν, γι’ αυτά που μας αξίζουν, γι’ αυτά που ονειρευόμαστε για τις επόμενες γενιές. …

Ας φτιάξουμε όλοι μαζί, έναν ανθρώπινο τοίχο, που επάνω του θα προσκρούουν τα κύματα αυτών που καταληστεύουν τη ζωή μας.

Δεν έχουμε να χάσουμε πλέον τίποτα.

Αγωνιζόμαστε και σας καλούμε όλους στους κοινούς κοινωνικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν. Να συνεχίσουμε μαζί, Άτομα, Ενώσεις, Φορείς, Σύλλογοι, αυτόν τον δίκαιο αγώνα για να πάρουμε ξανά την ζωή στα χέρια μας και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας.»

Μια ακόμη απάντηση μπορεί να δοθεί στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια κατά του 3ου μνημονίου σ' όλη την Ελλάδα
την 15/7/2015


[1] http://sea-a.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html