9 Ιουλ 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Ύποπτες και επικίνδυνες πολιτικές κρυμμένες πίσω από την κυβερνητική διγλωσσία

Συνηθίσαμε πλέον πέντε μήνες τώρα με την διγλωσσία της συγκυβέρνησης σε ζητήματα του ΥΕΘΑ. Την συναντήσαμε από την παραχώρηση της Καρπάθου στο ΝΑΤΟ για εγκατάσταση νέας βάσης, μέχρι την πρωθυπουργική επιστολή προς την ΕΕ για σύναψη νέου μνημονίου που συμπεριέλαβε μειώσεις στις δαπάνες του ΥΕΘΑ και απολύσεις προσωπικού.
Εκεί που όμως ξεπεράστηκε κάθε όριο είναι με την παρέμβαση του ΥΕΘΑ κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης στο υπουργείο την 2/7/2015. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι η διγλωσσία της κυβέρνησης, αλλά το τι ειπώθηκε. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) έκανε λόγο και μάλιστα δύο φορές για νέα (προφανώς αριστερά) έργα τους, που περιλαμβάνουν την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Συγκεκριμένα είπε ότι οι ΕΔ «διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό» και λίγο αργότερα ότι «συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Ό ίδιος σε συνέντευξη του προ ημερών είχε αρνηθεί μετά βδελυγμίας μια τέτοια εμπλοκή του στρατεύματος. Επομένως η πρόσφατη αλλαγή στάσης προς το χειρότερο με τον πρωθυπουργό παρόντα σημαίνει πολλά!
Ξανά στο θέμα είχε αναφερθεί προ διμήνου επίσης, δηλώνοντας ότι «η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής.» [1] Κατά τα νατοϊκά πρότυπα ο υπουργός έχει ενοποιήσει τους όρους άμυνα και ασφάλεια και έτσι δεν είναι εύκολη η ανάθεση τους χωριστά σε Ένοπλες Δυνάμεις (άμυνα) και στα Σώματα ασφαλείας (ασφάλεια). Εδώ μας ενημερώνει ότι η ασφάλεια δεν είναι εύκολο να διαχωριστεί σε εξωτερική και εσωτερική και επομένως κατά τον ΥΕΘΑ, η «ασφάλεια» στο εσωτερικό της χώρας περιλαμβάνεται στο πεδίο δράσεως των ΕΔ.
Επομένως δηλαδή δεν έχουμε απλά κυβερνητικά ολισθήματα περί το θέμα, αλλά υπουργική πεποίθηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα πρότυπα ΝΑΤΟ - ΕΕ! Οι προσπάθειες στρογγυλέματος των υπουργικών λόγων δεν καθαρίζουν το τοπίο από ιδέες, προθέσεις και στόχους για εμπλοκή του στρατεύματος σε καθήκοντα κατασταλτικού μηχανισμού, που είναι εκτός της αποστολής του.
Απόψεις σαν κι αυτές που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό,
·  πετυχαίνουν να συντηρούν το ζήτημα σε ορισμένα μυαλά και συνειδήσεις, ανανεώνοντας το ως ενδεχόμενο. Παρά την σύγχυση που σπέρνει η διγλωσσία κάτι μένει!
·   αποτελούν εκρηκτικό μίγμα καθώς συνδυάζονται με την ύπαρξη - ανεξάρτητα σημαντικότητας- του αυγού του φιδιού, εντός και εκτός ΕΔ, με ακραία έκφρασή την εγκληματική δράση της ναζιστικής ΧΑ.

Μοναδική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε όφελος του λαού της!

Συνάδελφε πατριώτη και δημοκράτη που υπηρετείς στις Ένοπλες Δυνάμεις:
  • Προσπαθούν να σταλάξουν στο μυαλό και την συνείδηση σου καθήκοντα που δεν είναι στην αποστολή σου.
  • Σε προετοιμάζουν ώστε να σε φέρουν απέναντι στον λαό που αγωνίζεται διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, αντάξια του 21ου αιώνα.
  • Σε προετοιμάζουν να σε φέρουν απέναντι στους εργαζόμενους την ίδια σου τη μάνα και τον αδερφό. Θα σε χρησιμοποιήσουν για να τους αναγκάσουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για όλο και λιγότερα έτσι ώστε άλλοι να αποθησαυρίζουν μεγαλύτερα κέρδη!
  • Θα σου εμφανίσουν σαν πατριωτικό καθήκον να διασφαλίσεις την «σταθερότητα, τάξη και ασφάλεια» στο εσωτερικό της χώρας. Είναι ψεύτες, υποκριτές και επικίνδυνοι!
  • Ο κατήφορος δεν έχει σταμάτημα! Αν σε κατεβάσουν στους δρόμους για να επιβάλλεις την «τάξη», το επόμενο βήμα θα είναι να σου ζητήσουν ακόμη και να κάνεις χρήση των όπλων.

Συνάδελφε, παλιότερα αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία χρησιμοποιούσαν στρατιωτικές χούντες για να κάνουν τις δουλειές τους. Στις μέρες μας ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Σήμερα σε φάση ανόδου της φασιστικής ιδεολογίας δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα ώστε να καταφέρουν να περιβάλουν με κοινοβουλευτικό – «δημοκρατικό» μανδύα μια «ελεγχόμενη» επέμβαση των ΕΔ στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένες μονάδες έχουν ήδη εκπαιδευτεί για την «καταστολή πλήθους». Τις έχουμε δει ήδη στο δρόμο να φρουρούν το χώρο των επισήμων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012!

Συνάδελφε, μη θεωρήσεις υπερβολές τα γραφόμενα εδώ! Μη ξεχνάς τις δηλώσεις των επίτιμων αρχηγών ναυτικού και στρατού ναυάρχου Χρηστίδη και στρατηγού Γκίνη, ότι κατά την θητεία τους, τους ζητούσαν επίσης ανάλογα έργα με όσα έχει στο μυαλό του και ο σημερινός ΥΕΘΑ! Τότε προς τιμή τους αντιστάθηκαν οι αρχηγοί! Εσύ αύριο τι θα κάνεις;



4/7/2015
Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ,
Μέλος της ΚΕΘΑ


ΠΗΓΗ: http://ketha.gr/artha.html


[1] «Η κυβερνητική πολιτική στον τομέα «άμυνας και ασφάλειας» εκφρασμένη από τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο» από τα άρθρα μελών της http://ketha.gr/index.html