21 Σεπ 2015

Ο λαός κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αποφάνθηκε! Μόνη ελπίδα μας οι αγώνες!


    Από τις εκλογές αναδείχθηκε ισχυρή πλειοψηφία κομμάτων που θα κυβερνήσουν την χώρα. Σύμφωνα όμως με την πείρα των τελευταίων ετών, αλλά και από παλαιότερα ακόμα, έστω και αν είχαν αναδειχτεί κυβερνήσεις με μεγαλύτερα ποσοστά δεν είχαμε, αυτόματα και θετική διακυβέρνηση για τον λαό. Επίσης στη νέα βουλή η συνολική παρουσία των κομμάτων που υπέγραψαν το τρίτο, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια  παραμένει ισχυρή!

    Χαρακτηριστικό των εκλογών είναι η μεγάλη αποχή, που μπορεί να θεωρηθεί κυρίως ως δείγμα αντίθεσης σε ότι έχει συμβεί και ότι μέλλει να συμβεί και ως δείγμα αποστροφής προς το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης. Επίσης σημαντικό μέρος της αποχής οφείλεται και στην αδυναμία μετακίνησης των ετεροδημοτών για οικονομικούς λόγους, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί και ένας αριθμός ψηφοφόρων που έχουν μεταναστεύσει.
    Το επόμενο που πρέπει να σταθούμε είναι η σταθεροποίηση, αν όχι ενίσχυση των ψήφων που, συνυπολογισμένης και της αποχής, έλαβε η ναζιστική ΧΑ, παρά την γνωστή δήλωση του αρχηγού της ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα. Αν και τους τελευταίους μήνες η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε δείξει μια στάση, θα λέγαμε, αναμονής, μας θύμισε το ποιόν των τραμπούκικων ταγμάτων της τις μέρες της επετείου της δολοφονίας αλλά και την μέρα των εκλογών εστιασμένα στην εργατογειτονιά της δολοφονίας. Πρέπει να μας βάλει σε σκέψη, ο ρόλος που έχουν παίξει στη διαμόρφωση της κατάστασης αυτής, η διαδικασία της δίκης, η αποφυλάκιση της πολιτικής ηγεσίας, η αναγνώριση από την τ. ΠτΒ του ρόλου της ΧΑ, ως δήθεν στοιχείου δημοκρατικότητας στο κοινοβούλιο, αλλά και, σε ότι μας αφορά, η αντιμετώπιση συναδέλφων οπαδών της από τους υπόλοιπους.

Συνάδελφε,
    Νομίζουμε ότι ευθύνη της ΣΕΑΑ είναι να συμβάλλει  στην προετοιμασία των συναδέλφων να αντιμετωπίσουν την χιονοστιβάδα μέτρων (15 δις) που έρχεται. Ανεξάρτητα από το σκεπτικό του καθένα μας για να καταλήξει στην επιλογή της ψήφου που έριξε στην κάλπη, ένα είναι το σίγουρο: 
όλους μας, μας περιμένουν βάρβαρα μέτρα
Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2016 έχει προβλεφθεί μείωση των συντάξεων κατά 2,2 δις. Συγχρόνως όμως, ας έχουμε υπόψη μας, ότι μέχρι σήμερα την κρίση δεν την έχουν πληρώσει αναλογικά και δίκαια όλοι! Ενώ εμείς χάνουμε το ένα μετά το άλλο, κάποιοι λίγοι κερδίζουν και στην κρίση (π.χ. το πρώτο 6μηνο του 2015, 180 μεγάλες επιχειρήσεις εισηγμένες στο χρηματιστήριο είχαν κέρδη 555 εκατ.)!

    Ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας μας:
  • Δεν πρέπει να δεχτούμε μοιρολατρικά τα μνημονιακά μέτρα!
  • Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει συναίνεση σε ότι έχουν ετοιμάσει σε βάρος μας.
  • Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την συνενοχή μας στα βάρβαρα μέτρα ακόμα πιο βαθιάς εξαθλίωσης μας.

    Το επόμενο διάστημα η κοροϊδία σε βάρος όλων μας, καλυμμένη ή φανερή, θα πάει σύννεφο. Ο κοινωνικός αυτοματισμός επίσης. Οι κοκορομαχίες για το ποιος έχει δήθεν την καλύτερη λύση, θα δώσουν και θα πάρουν. Εσύ όμως θυμήσου ότι οι πιο πολλοί απ’ όσους θα «κονταροχτυπιούνται», είτε έχουν συνυπογράψει τα μνημόνια, είτε συμφωνούν με αυτά.

Κανείς δεν πρόκειται να μας «σώσει» αν δεν αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι!
Ας ετοιμαστούμε λοιπόν!

Μόνο με τον αγώνα, σε συμπαράταξη με τους υπόλοιπους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους ή ανέργους, υπάρχει περίπτωση να αποκρούσουμε κάποια μέτρα σε βάρος μας. Παράλληλα, και πάλι όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε στην άκρη το φασισμό και το ναζισμό!

ΓΝ