1 Οκτ 2015

Που μπορεί να φτάσουν οι κυβερνώντες, ενώ μιλούν για ισοδύναμα και υπόσχονται ανάπτυξη

 Πάνω στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις είδαμε μειώσεις επί μειώσεων και σ’ αυτές των τελευταίων τριών μηνών. Ήδη μας προετοιμάζουν για τις επόμενες περικοπές που σχεδιάζουν (10 ή 15% για πάνω από 1000, ή πάνω από 1500) για να φθάσουν το στόχο των 2,2 δις συνολικών περικοπών από συντάξεις μέχρι και το 2016.
Ακούμε ότι εκδόθηκε εγκύκλιος για χορήγηση συντάξεων, πριν την συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, της τάξεως των 330 ευρώ. 330 ευρώ! Ζει άνθρωπος, αλλά και ζευγάρι σε κάποιες περιπτώσεις, με 330 ευρώ; Από την ίδια εγκύκλιο δημιουργούνται ερωτηματικά για το που μπορεί να φτάσουν συντάξεις όσων βγαίνουν σε σύνταξη για λόγους υγείας. Κάποιοι ίσως πουν ότι η εγκύκλιος δεν αφορά εμάς, τους ήδη απόστρατους των ΕΔ και των ΣΑ. Ναι μεν δεν μας αφορά άμεσα, αλλά έμμεσα; Αφορά τον κοινωνικό μας περίγυρο. Ανθρώπους δίπλα μας, συγγενείς και φίλους. Άρα κι εμάς!
Το εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα δείγμα του που μπορεί να φτάσουν οι κυβερνώντες, που ήδη έχουν προγραμματίσει μέχρι και την κατάργηση του ΕΚΑΣ …, ενώ μιλούν για ισοδύναμα και υπόσχονται ανάπτυξη!

Άρα αφορούν κι εμάς, πολύ περισσότερο, γιατί μέτρα αυτού του είδους δεν έχουν τελειωμό!

Και όλα αυτά, ενώ ο ΦΠΑ έχει ανέβει σε ένα σωρό αγαθά και υπηρεσίες και ενώ τα διάφορα χαράτσια μας περιμένουν στη γωνία, έτσι ώστε να πλήττονται τελικά εξίσου και οι "έχοντες και κατέχοντες" και οι μη έχοντες !  

Αν δεν αντιδράσει ο καθένας μας και όλοι μαζί συντονισμένα, δεν υπάρχει τρόπος να μπει φρένο σε όσα ακόμα χειρότερα έρχονται!