10 Οκτ 2015

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

          Η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές του 3ου μνημονίου που υπέγραψε προχωρά σε μείωση των άνω 1000 Ε συντάξεων κατά 11%.  Βέβαια προηγήθηκε, όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και δηλώσεων με στόχο να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη ώστε να δεχτεί με τις λιγότερες διαμαρτυρίες και αυτή τη «μεταρρύθμιση».
  Πρώτα ήρθαν στο φως της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας φήμες για επικείμενες μειώσεις. Ακολούθησε αγανακτισμένη διάψευση των δημοσιευμάτων από την κυβέρνηση. Γρήγορα όμως ξέχασε την αγανάκτηση και προχωρά «με ήσυχη πλέον την συνείδηση» των αγανακτισμένων κυβερνητικών παραγόντων στη θεσμοθέτηση του νέου «εκσυγχρονιστικού» μέτρου της περικοπής συντάξεων.   
   Στο παιχνίδι αυτό της προετοιμασίας αποδοχής των περικοπών καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο κατά τ’ άλλα γραφικός και αντιπολιτευόμενος πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Είπε λοιπόν ο κος Λεβέντης σε πρόσφατη συνέντευξη στον κο Χατζηνικολάου ότι η δικαιοσύνη απαιτεί οι συντάξεις άνω των 1000 Ε πρέπει να περικοπούν γιατί υπάρχουν συντάξεις πολύ χαμηλότερες των 1000 Ε. Δηλαδή για τον κο Λεβέντη δικαιοσύνη είναι να οδηγηθούν στην εξαθλίωση και αυτοί που πεινάνε λιγότερο από τους άλλους τους ήδη εξαθλιωμένους. Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους τότε τι είναι ; 
   Η στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι η όλη αυτή παρέμβαση στόχο είχε την κινητοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψει τους μεν εναντίον των δε.   
  Αλλά ο κος Λεβέντης δεν σταμάτησε στις συντάξεις. Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την ανεργία. Βρήκε λέει το φάρμακο. Και ποιο είναι; Να απαγορευτεί στους συνταξιούχους να δουλεύουν. Έτσι λέει θα βρουν και οι άνεργοι δουλειά. Βέβαια τέτοιες απόψεις στερούνται πολιτικής και οικονομικής σοβαρότητας. Θα περίμενε κάποιος καλοπροαίρετος η κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τέτοιες θέσεις. Αλλά δεν το έπραξε. Μήπως γιατί έτσι τη βολεύει ; Κάποιος άλλος της ανοίγει φαίνεται το δρόμο.

   Ο Λαός μας λέει ότι το ένα χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο. Αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους. Εμείς τι θα κάνουμε ;     

ΑΓ