19 Οκτ 2015

Σύσκεψη συναδέλφων και εκπροσώπων φορέων αποστράτων

           Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση – σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (ΣΕΑΑ). Σύμφωνα με την σχετική Ανακοίνωση – Κάλεσμα η ΣΕΑΑ είχε καλέσει «συναδέλφους και φορείς αποστράτων», με σκοπό την «ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμό άμεσων αγωνιστικών δραστηριοτήτων».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί συνάδελφοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων αποστράτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Συγκεκριμένοι εκπρόσωποι φορέων διαπιστώνοντας, απ' όσο έγινε αντιληπτό, την συμμετοχή μεμονωμένων συναδέλφων αποχώρησαν. Λυπούμαστε, αλλά από την ίδρυσή της, η ΣΕΑΑ απευθύνεται τόσο σε «ανένταχτους» συναδέλφους όσο και φορείς!

Στη συζήτηση που ακολούθησε και συντόνισαν οι συνάδελφοι Χρήστος Δεληδήμου και Ευθύμιος Τσούνας, κατατέθηκαν οι απόψεις τουλάχιστον είκοσι από τους παριστάμενους συναδέλφους. Αρχικά έγινε υπόμνηση, ότι η ΣΕΑΑ έχει καλέσει τους συναδέλφους να «ενισχύσουν με την συμμετοχή τους, όσους φορείς αποστράτων είναι πραγματικά δραστήριοι, ανεξάρτητοι και δεν μας διαφοροποιούν από τον υπόλοιπο Λαό!» και ότι ή ίδια δεν έχει σκοπό να «ηγηθεί» καμιάς δραστηριότητας, αλλά να βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό των αποστράτων σε δραστηριότητες με αγωνιστική κατεύθυνση.

Σε γενικές γραμμές συμφωνήθηκε ότι:
·       υπάρχει ανάγκη «συνεχούς και μόνιμης αντίδρασης, καθώς συνεχής και
μόνιμη είναι η επίθεση» που δεχόμαστε όλοι και οι οικογένειές μας.
·       δεν είναι μόνο η σύνταξη και το μέρισμα που μας αφορά, αλλά και τα
θέματα κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης, άμυνας κ.α. που επηρεάζουν τα παιδιά μας, τους συγγενείς και φίλους, όλους δηλαδή τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, την ίδια την χώρα.
·       οι δραστηριότητές μας θα είναι ειρηνικές και θα μπορεί να
πραγματοποιούνται είτε ως απόστρατοι, είτε σε συντονισμό με τους άλλους συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους που διεκδικούν και αντιστέκονται στην πολιτική ξεκληρίσματος όλων μας.
·       θα αξιοποιηθούν διάφορες μορφές δράσης όπως: συσκέψεις, 
ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας (σε ανεξάρτητα μπλοκ) καθώς και άλλες πρωτότυπες ενέργειες.

Τελικά προσδιορίστηκε το παρακάτω αρχικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που θα εμπλουτίζεται διαρκώς και του οποίου οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν:
·       Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 ώρα 18.00 συγκέντρωση στην πλατεία
Παλιάς Βουλής (άγαλμα Κολοκοτρώνη) και πορεία στο Σύνταγμα.


  • Την 2 ή 4/11/2015, ημερίδα με θέμα «Απόστρατοι: Η ατέρμονη οικονομική αιμορραγία της σύνταξης. Νομικές προεκτάσεις. Υπάρχει εναλλακτική;»
  • Πέμπτη 12/11/2015 συμμετοχή σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο γενικής απεργίας εργαζομένων.
  • 16 - 17 Νοεμβρίου συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
  • Την 21/11/2015, ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε δραστηριότητα που θα αποφασιστεί.


19/10/2015
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ