22 Οκτ 2015

Από υπουργικές επιστολές … χορτάσαμε!

Η πιο πρόσφατη υπουργική επιστολή που προωθεί «αιτήματα» αποστράτων και έπεσε στην αντίληψη μας τελευταία είναι εκείνη για την «Συνταξιοδοτική Προστασία σε Απόστρατους μέχρι την Συμπλήρωση του 55 Έτους Ηλικίας». Έτυχε να την λάβουμε λίγο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου, τα 67 χρόνια για συνταξιοδότηση εργαζομένων, (60 για τους στρατιωτικούς), πορίσματα επιτροπής σοφών κτλ. Η συγκεκριμένη επιστολή, για την οποία γράφουμε, έχει ημερομηνία 5/8/2015 και στάλθηκε από τον ΥΕΘΑ προς τον συνάδελφό του των οικονομικών, ζητώντας του να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία σε βάρος πολλών συναδέλφων από το 2011. Συγκεκριμένα η επιστολή ΥΕΘΑ ζητά «άμεσες ενέργειες» για αντικατάσταση της διάταξης του ν. 4024/2011 που επέβαλλε μείωση 40% στο ποσό της σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ σε όσους αποστρατεύονται πριν την ηλικία των 55 ετών.

Μάλιστααα …! Ο κ. ΥΕΘΑ λοιπόν έκανε το χρέος του! Έστειλε επιστολή! Αυτό μπορούσε αυτό έκανε! Τώρα πλέον «νίπτει τας χείρας του»!

Για να είμαστε ακριβείς κι άλλος πρώην ΥΕΘΑ είχε στείλει παλαιότερα επιστολή στον ΥΠΟΙΚ, ως μεσάζων μεταξύ στρατιωτικών και ΥΠΟΙΚ για την υποτιθέμενη εκλογική του πελατεία.

Ξαναγυρίζοντας στον νυν ΥΕΘΑ μάθαμε επίσης ότι «έχει βρει τα χρήματα για τα αναδρομικά και έχει υπογράψει την σχετική απόφαση, ωστόσο το θέμα καθυστερεί γιατί δεν έχουν υπογράψει οι αντίστοιχοι κ. Υπουργοί για τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς ώστε να προωθηθεί η απόφαση στο Υπουργείο Οικονομικών για τα περαιτέρω».

Όλα καλά καμωμένα δηλαδή, από πλευράς ΥΕΘΑ! Οι άλλοι φταίνε! Δοξάστε τον!

Ενώσεις αποστράτων ΝΠΔΔ και λοιποί «αιτούντες» συνεχίστε να στέλνετε αιτήματα στον κ. υπουργό (προϊστάμενο των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ)) …. Θα βρείτε άμεση ανταπόκριση!

Συνάδελφοι,
Μη στηρίζετε τις ελπίδες σας σε επιστολές, μεσολαβητές και μεσάζοντες!

Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η σύνταξη μας, είναι και η δουλειά της γυναίκας και των παιδιών μας και τα θέματα ασφάλισής τους, είναι τα θέματα υγείας, τα θέματα παιδείας και κοινωνικής μέριμνας και τόσα άλλα.
Η λύση για εμάς και τις οικογένειές μας είναι η διεκδίκηση στους δρόμους και τις πλατείες όλων των χαμένων και μιας καλύτερης ζωής! 

Η ισχύς εν τη ενώσει με όσους άλλους διεκδικούν το δίκιο τους οι ίδιοι! Μεσίτες αποκλείονται! 

ΓΝ