7 Οκτ 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις και το προσχέδιο προϋπολογισμού αφορμή για αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση αποστράτων


Η κυβέρνηση σχηματίστηκε και ήδη συζητούνται οι προγραμματικές της δηλώσεις στη βουλή. Προγραμματικές δηλώσεις που περιέχουν υποσχέσεις και πάλι υποσχέσεις, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν εκείνες για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων και εφαρμογής «παράλληλου» κυβερνητικού προγράμματος. Με άλλα λόγια η «συμφωνία» - συμφωνία (το μνημόνιο - μνημόνιο) αλλά θα γίνει προσπάθεια αντί να μας τα πάρουν από την μια τσέπη, να μας τα πάρουν από την άλλη, ή αντί να τα πάρουν από εμάς να τα πάρουν από τα παιδιά μας κ.ο.κ. Συγχρόνως με το μνημόνιο, μας καθησυχάζουν ότι θα τρέχει, λες και μπορούσε να γίνει αλλιώς, το υπόλοιπο κυβερνητικό έργο («παράλληλο πρόγραμμα»), κάτι σαν ασπιρίνες δηλαδή, ή στάχτη στα μάτια όλων μας.
Συγχρόνως κατατέθηκε και το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 που προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση κρατικών δαπανών (μείωση μισθών συντάξεων και κοινωνικών παροχών), αύξηση φόρων (ΦΠΑ, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολές φόρων, χρέη στην εφορεία κ.α.), αύξηση της ανεργίας κ.α. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προσχεδίου είναι ότι προβλέπονται έσοδα 22 εκατ. ευρώ από την επαναφορά του μέτρου των 5 ευρώ για εξέταση στα νοσοκομεία.

Με βάση τη μέχρι σήμερα πείρα όλων μας και την σαφώς αρνητική προοπτική που διαγράφεται καθαρά πλέον για το άμεσο και απώτερο μέλλον, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων (ΣΕΑΑ) καλεί όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν, να συμπορευθούν με την ιδέα ότι, είναι καιρός πια, να δώσουμε το δικό μας δυναμικό παρόν  διαρκείας, με συνέπεια.
Η ΣΕΑΑ που δραστηριοποιείται ήδη δυο χρόνια και που συχνά μέσα από την ιστοσελίδα της καλεί τους συναδέλφους, αλλά και τους φορείς αποστράτων παροτρύνοντας τους σε κινήσεις διαμαρτυρίας, δεν προσβλέπει σε κάποιου είδους μετεξέλιξή της, καθώς θεωρεί ότι η διάσπαση μόνο κακό μας κάνει. Παραμένουμε οι φίλοι, συνάδελφοι, απόστρατοι, μια διαρκώς αυξανόμενη παρέα, με κοινό χαρακτηριστικό την ανησυχία μας για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Αυτοσκοπός μας είναι η αφύπνιση και η επιτέλους δραστηριοποίηση όσο γίνεται περισσοτέρων από εμάς, απ’ όποιο μετερίζι βρίσκεται ο καθένας μας. Κουραστήκαμε από τις υποσχέσεις, τους κάλπικους λόγους κι από όλους αυτούς, που μας παρουσιάζονται ως "σωτήρες" μας. Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιώντας ότι οι περισσότεροι από εμάς, ανεξάρτητα κομματικών προτιμήσεων, βρισκόμαστε στη πλευρά εκείνων που μονίμως πληρώνουν το μάρμαρο.
Συνάδελφοι, 
σε αναμονή νέων πρωτοβουλιών,
ας είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για δυναμικό παρόν διαρκείας,

αψηφώντας τυχόν προσπάθειες που θα οδηγούν σε λογικές είτε εφησυχασμού, είτε κοινωνικού αυτοματισμού, ή απομόνωσης μας από τους αγώνες διαμαρτυρίας του υπόλοιπου λαού (εμείς «για την πάρτη μας» και οι άλλοι …)! Μόνο με τη δράση, σε συμπαράταξη με τους υπόλοιπους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους, ή ανέργους, υπάρχει περίπτωση να βάλουμε ένα φρένο, ή και να αποκρούσουμε κάποια μέτρα σε βάρος μας.


Οκτώβριος 2015