9 Δεκ 2015

Παίζει κάτι ... σε σχέση με τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων δυνάμεων;;!

Κάτι πήρε τ' αυτί μας ... και επειδή το μυαλό πάει στις  συζητήσεις στα ΜΜΕ που συνήθως καταλήγουν τελευταία θεωρώντας σαν σίγουρη την περικοπή των "επικουρικών" συντάξεων .... και επειδή δεν νομίζουμε ότι οι κυβερνώντες θα κολλήσουν  στη νομική υπόσταση των ταμείων .... σκεφτήκαμε να υπενθυμίσουμε κάποια αποσπάσματα από κείμενο της Πρωτοβουλίας Αποστράτων:

" ... Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ... Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.
... Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση έχει εντάξει τα επικουρικά μας ταμεία (ΠΣ, ΕΛΑΣ και ΤΑΛΣ) στο Ε.Τ.Ε.Α. Tα Μετοχικά ταμεία (ΜΤ) ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ μέχρις στιγμής παραμένουν εκτός. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεν παραλείπει να κλείνει το μάτι και να υπόσχεται στους εν ενεργεία συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν αποκλείει να δεχθεί τη δημιουργία των επαγγελματικών αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη των συντάξεων.
Ο δρόμος άνοιξε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ, που έδιναν τη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας συνολικά.
Επιπλέον, με την πρόταση αυτή θα χαριστούν οι τεράστιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη συγκατάθεσή μας και θα συνεχιστεί η λεηλασία των αποθεματικών τους από το μεγάλο κεφάλαιο, αφού με την μετατροπή τους σε επαγγελματικά, θα μπορούν να επενδύουν μέχρι και το 95% των εισφορών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μετοχές, ομόλογα εταιριών και έντοκα γραμμάτια.
Τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ - ΛΣ, ΕΛΑΣ διατηρούν προς το παρόν σχετική αυτοτέλεια ενώ ουσιαστικά ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας. Διαχειριστικά προβλήματα και κυρίως η ενιαία πολιτική, που ακολουθήθηκε διαχρονικά σε σχέση με τα αποθεματικά τους, οδήγησε μερίσματα, ΒΟΕΑ κτλ στην εξαΰλωση! Έχει νομοθετηθεί ήδη η κατάργηση των «εισφορών υπέρ τρίτων». Αυτό οδηγεί στην κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» που προβλέπονται στην θέση της εργοδοτικής εισφοράς για τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ και που είναι ήδη κατά πολύ μειωμένοι.
Δηλαδή η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ θα προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, ....
Ότι συμβαίνει σήμερα στα επικουρικά των Σωμάτων Ασφαλείας (ενοποιήσεις, μετατροπή σε επαγγελματικά) δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγηθούν σε ένα επόμενο χρόνο και τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ, με αλλαγή του μετοχικού χαρακτήρα τους σε μια προοπτική για την ενοποίηση όλων των ταμείων, που είναι και ο τελικός στόχος. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει!
Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πληρώσει το ίδιο τα ελλείμματα με τη ραγδαία μείωση του μισθού και των συντάξεών μας, για να εισπράξουν όταν και όποτε βγούνε στη σύνταξη, ένα επιπλέον επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης. ...
Όλα αυτά να μην τα επιτρέψουμε!
Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία μείωση στις συντάξεις μας. ..."

Πηγή: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/katalogos-ypografon/