13 Φεβ 2016

Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα


Η κατάσταση στο Αιγαίο μέχρι σήμερα είναι γνωστή: από την τουρκική πλευρά αμφισβητήσεις, διεκδικήσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Όπως λέμε «γκριζάρισμα» συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Στο θέμα είναι γνωστή και η στάση ΝΑΤΟ / ΗΠΑ και ΕΕ, ως Πόντιοι Πιλάτοι. Έμμεσα στηρίζουν τις τουρκικές θέσεις χωρίς να παίρνουν θέση υπέρ των διεθνώς αναγνωρισμένων ελληνικών συνόρων.
Μετά και την τελευταία σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ η ελληνική πλευρά δέχεται την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, επιπλέον της ΕΕ (φρόντεξ), στο προσφυγικό πρόβλημα. Στην πράξη δηλαδή παραδίδει τον έλεγχο των ελληνοτουρκικών συνόρων στις λυκοσυμμαχίες που δεν τα αναγνωρίζουν, πολύ περισσότερο που και σαν οργανισμοί δεν λειτουργούν με σύνορα περιοχών, χωρών. Δρουν δηλαδή … ανεξαρτήτως συνόρων!
Η μόνιμη ναυτική δύναμη 2 του ΝΑΤΟ που θα αναλάβει τον έλεγχο περιλαμβάνει και τουρκικό πολεμικό, που μαζί και με τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας με νατοικό καπέλο προφανώς θα αλωνίζουν τις ευαίσθητες περιοχές. Θα έχουμε λοιπόν με άλλα λόγια συγκυριαρχία – συνδιαχείριση στο Αιγαίο με ευρωνατοϊκή ομπρέλα, με την σύμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι η παρουσία νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο που διαπλέεται από ρωσικά πολεμικά από προς Μαύρη θάλασσα και ΝΑ Μεσόγειο αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους ανάφλεξης και της ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Το περιστατικό μεταξύ του ρωσικού πολεμικού και του τουρκικού αλιευτικού προ μηνός είναι πολύ χαρακτηριστικό!
Αναρωτιόμαστε, από την στιγμή που η Τουρκία συμφωνεί / ζητά την «συνδρομή» ΝΑΤΟ – ΕΕ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, γιατί δεν δίνεται όλο το βάρος στην τουρκική ξηρά, ώστε να αποφεύγονται ναυάγια και απώλειες ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα του Αιγαίου;
http://ketha.gr/nea.html