8 Φεβ 2016

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Α.Π.Σ – ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 12:00΄ η ετήσια Τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στο Ξενοδοχείο STANLEΥ, αίθουσα ΙΚΑΡΟΣ, με την παρουσία μεγάλου αριθμού μελών της Ένωσής μας, αρκετοί εκ των οποίων και με τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια αφού προτάθηκε ως Πρόεδρος της διαδικασίας ο Κώστας Γιαννάκος, έγινε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, η έκθεση πεπραγμένων (Διοικητικός Απολογισμός) από τον Αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρή με πρόταση του απερχομένου Προέδρου Αντιστρατήγου ε.α Διονυσίου Βορίση, ο Ταμειακός Απολογισμός, η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2016, η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε)  από κάθε ευθύνη και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Ε.Ε για τα έτη 2016 – 2017.

Περί ώρα 13:00΄ προσήλθαν και οι προσκεκλημένοι συνάδελφοί μας από το Πυροσβεστικό Σώμα, εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών Ενώσεων για την κοπή της πίτας της Ένωσης, Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος χοροστάτησε στην τελετή κοπής της πίτας και ευχήθηκε δύναμη και υγεία για το νέο έτος.
Το Πυροσβεστικό Σώμα εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος και την πολιτική ηγεσία ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Αρχιναύαρχος ε.α Ιωάννης Καπάκης που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας χαιρέτησε με συγκίνηση την εκδήλωση και ως μέλος των αποστράτων της Ένωσής μας.
Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχίατρος της Δ/νσης Υγειονομικού Υποστράτηγος (ΥΓ) Χρήστος Παπαδόπουλος και από το ΤΕΑΠΑΣΑ ο Δ/ντής των επικουρικών ταμείων του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Ευάγγελος Τζαλοκώστας.

Τέλος, οι πρώην Αρχηγοί του Π.Σ. Αντιστράτηγοι ΠΣ Ανδρέας Κόης και Δημήτριος Καλατζής, οι πρώην Υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι ΠΣ Μητροπέτρος, Κοτσιώρης, Νίκας, Λαγός και πλήθος συναδέλφων, όλων των βαθμών.
Από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και ομοσπονδίες μας τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτριος Σταθόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αττικής Ιωάννης Τσιλίκας. Από άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, εκτός Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστη ο Δημήτριος Μαντζιάρας, αναπλ. ταμίας της Ένωσης Αποστράτων  Αστυνομικών Αττικής και από την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση ο Υποναύαρχος ε.α Ιωάννης Ντουνιαδάκης.

Κατά τις Αρχαιρεσίες  ψήφισαν 151 μέλη της Ένωσης. Βρέθηκαν 4 ψηφοδέλτια λευκά – άκυρα και 147 έγκυρα. Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ. έλαβαν κατ΄ αλφαβητική σειρά:
1 .Γιαννάκος Κωνσταντίνος 76 σταυρούς
2. Θεοδωρής Σάββας, 72 σταυρούς
3. Κακλατζής Σεραφείμ, 55 σταυρούς
4. Καραγκούνης Δημήτριος, 63 σταυρούς
5. Μαστρογιαννόπουλος Κωνσταντίνος, 66 σταυρούς
6. Πούλιας Αθανάσιος, 68 σταυρούς
7. Σφυρή Αναστασία (Σίσσυ), 81 σταυρούς
8. Τσούνας Ευθύμιος, 82 σταυρούς
9. Χονδρός Άγγελος, 19 σταυρούς
10. Χρυσανθακόπουλος Χρήστος, 62 σταυρούς
Εκλέγονται οι επτά πρώτοι σε αριθμό ψήφων, με αναπληρωματικούς τους:  Χρυσανθακόπουλο Χρήστο, Κακλατζή Σεραφείμ και Χονδρό Άγγελο.
Οι υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή έλαβαν κατ΄ αλφαβητική σειρά:
1. Βορίσης Διονύσιος, 76 σταυρούς
2. Δρίτσας Παναγιώτης, 98 σταυρούς
3. Κάππος Ευάγγελος, 50 σταυρούς
4. Ριτσώνης Ανδρέας, 32 σταυρούς
Εκλέγονται οι τρεις πρώτοι και ο Ριτσώνης Ανδρέας ως αναπληρωματικός.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με το Καταστατικό και η συγκρότηση σε Σώμα του Δ.Σ και Ε.Ε. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους εκλεγέντες και ιδιαίτερα στους νέους που πλαισιώνουν το Δ.Σ και την Ε.Ε.



http://www.peaps.gr/