6 Φεβ 2016

Δυναμική η πανελλαδική κινητοποίηση των Σ.Α και των Ε.Δ

Μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών πραγματοποίησαν χθές και ώρα 4:00΄το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή). Έδωσαν δυναμικά το παρόν τους και στέλνουν σαφές “μήνυμα” στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Από κοντά και αντιπροσωπείες των Ε.Δ και των αποστράτων. Η ΄Ενωσή μας παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και την πορεία μετέπειτα προς τη Βουλή , μαζί με την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων και την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα.
Οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, από ολόκληρη την Ελλάδα διαδήλωσαν ενάντια στο νέο καθεστώς ενοποίησης των ταμείων, το ασφαλιστικό τερατούργημα που όμοιο θα εφαρμοσθεί και σ΄ αυτούς και ζήτησαν να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους και οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους με λειψές οργανικές θέσεις. Τονίσθηκε ότι αποτελούν μέρος του εργαζόμενου λαού και όχι κάτι ξεχωριστό και για το λόγο αυτό θα εντείνουν τον αγώνα τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αγρότες επαγγελματίες, συνταξιούχους που πλήττονται από την ασφαλιστική και οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δεν έλειψαν και ακτιβίστικες ενέργειες όπως αυτή  συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος που κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και με  τα πανό που κρατούσαν επιχείρησαν να δώσουν ενωτικό χαρακτήρα στον αγώνα τους με τις αναφορές σ΄ αυτά «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;», «Η γυναίκα μου είναι μισθωτός», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».
Επίσης, πενταετείς πυροσβέστες έφτασαν στην οδό Ακαδημίας έχοντας μαζί τους ένα γάιδαρο, στον οποίο μάλιστα είχαν κολλήσει και μία εικόνα με το μήνυμα Κύριοι η γαϊδουρινή μας υπομονή έχει τελειώσει“!  Απεικονίζονται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο υπουργός Δημόσιας τάξης  Νίκος Τόσκας.