27 Ιουν 2016

"... η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο καθόλου ειρηνικών εξελίξεων. ... Ας είμαστε σε ετοιμότητα!"

ΝΑΤΟ – ΕΕ επεκτείνουν τη δράση τους με αυξημένη εμπλοκή των προθύμων.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία το 2014 αποφάσισε κατά κύριο λόγο μια πρωτοφανή πολεμική προετοιμασία στην ανατολική Ευρώπη, της οποίας η υλοποίηση συνεχίζεται. Πέρα από όλα τα άλλα, 4 «ρωμαλέα» πολυεθνικά τάγματα αναπτύσσονται στις βαλτικές χώρες και την Πολωνία και 8 νέα μικρά επιτελεία.

Τις επόμενες μέρες (8-9/7) μια ακόμη σύνοδος κορυφής πλησιάζει, αυτή τη φορά στη Βαρσοβία. Η ηγεσία της λυκοσυμμαχίας έχει δημοσιοποιήσει σε τίτλους τους στόχους της συνόδου, που είναι: «Αύξηση της συλλογικής άμυνας και αποτροπής, προώθηση της σταθερότητας πέρα από τα σύνορα (σ.σ.: του ΝΑΤΟ) και επέκταση της συνεργασίας με την ΕΕ». Η προώθηση, από πλευράς λυκοσυμμαχίας, «της σταθερότητας πέρα από τα σύνορα» θα υλοποιηθεί δίνοντας βάρος στην υποστήριξη των ναυτικών δυνατοτήτων των προθύμων συνεταίρων του, ώστε να διευρύνουν τις επιχειρήσεις «ναυτικής απαγόρευσης», τις «αντιτρομοκρατικές τους προσπάθειες» και τις «ικανότητες τους να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια».

Μεταξύ των «εταίρων» του που θα στηρίξει το ΝΑΤΟ, κεντρική θέση έχει η ΕΕ, της οποίας το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα, με την συμμετοχή και του Έλληνα ΥΠΕΞ και ανέθεσε επιπλέον καθήκοντα στα πλοία της επιχείρησης «ΣΟΦΙΑ» για την Λιβύη, όπως, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή εμπάργκο όπλων.

Με την ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη στο Αιγαίο και την από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως παροχή του στρατιωτικού συμπλέγματος γύρω από την βάση της Σούδας στη διάθεση της λυκοσυμμαχίας, μετά μέγιστης μάλιστα προθυμίας και ευχαριστήσεως, γίνεται αντιληπτό πως η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο καθόλου ειρηνικών εξελίξεων. Άλλωστε οι επισκέψεις στην εκεί περιοχή τον τελευταίο καιρό ενισχύουν μια τέτοια εκτίμηση. Το ίδιο δείχνει και η πρόσφατη άσκηση «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2016» του Στρατηγείου Ταχείας Ανάπτυξης Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (NRDC-GR) -πρώην Γ’ σώμα στρατού- στη Θεσσαλονίκη, που, όπως φαίνεται, … επίσης δεν μένει πίσω!

Έχουμε πλέον αρκετή εμπειρία για το τι σημαίνουν όλα αυτά και που οδηγούν! Χρέος μας είναι να αντιδράσουμε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξετιλύγεται στην πόρτα μας, με την συμβολή της χώρας και ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Ας είμαστε σε ετοιμότητα!

http://ketha.gr/nea.html