18 Φεβ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ (ΚΕΘΑ)για σημμετοχή στο Συλλαλητήριο την 21-2-2017

 
 
 
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
e - mail: ketha@ketha.gr

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Οι απόστρατοι συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 21/2/2017
 
Εμείς, οι απόστρατοι, προερχόμενοι απ' τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, βιώνουμε καθημερινά τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεπή ακόλουθο των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που περιθωριοποιεί τόσο εμάς όσο και τις οικογένειές μας μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.
Τα αποτελέσματα του παζαριού και της  διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», δεν μας δημιουργούν καμιά θετική προσδοκία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα μας λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα, θα σηματοδοτήσουν νέους γύρους  σκληρής επίθεσης, που εμάς τους απόστρατους, τους συνταξιούχους, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων θα μας κάνει φτωχότερους. 
Με την πολιτική της η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα απ' τα προβλήματα που έχουν υποβιβάσει δραματικά το επίπεδο της ζωής μας. Η άρνησή της να συμμορφωθεί με της αποφάσεις του ΣτΕ, σηματοδοτεί την αντιδημοκρατική της αποφασιστικότητα, να υπερασπιστεί με κάθε  ανομία τις απόλυτα αντιλαϊκές και απάνθρωπες επιλογές της.
Την ίδια στιγμή, είμαστε θεατές της «εκποίησης σε τιμή ευκαιρίας» των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στο βωμό στήριξης ξένων συμφερόντων, δημιουργώντας προϋποθέσεις εμπλοκής της πατρίδας μας σε ολέθριες πολεμικές συρράξεις, με το «μάρμαρο», νομοτέλεια σ' αυτές τις περιπτώσεις, να πληρώνει με εκατόμβες θυμάτων κυρίως η νεολαία μας.
 
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), καλεί τους απόστρατους :
 
·        Να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στη πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους τομείς!
·        Να μην περιμένουν τίποτα χωρίς αγώνα.
·        Να οργανώσουν την πάλη τους και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους επιλέγοντας να συμμαχήσουν με εργαζομένους και συνταξιούχους που έχουν αποδείξει ότι μάχονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας, δίνοντας υπόσταση στη φράση ότι «και εμείς είμαστε σάρκα απ΄τη σάρκα  του Ελληνικού λαού».
·        Να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους δανειστές, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα στις 21 Φεβρουαρίου 2017.
 
 
Για την Αθήνα, η ΚΕΘΑ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας, στις 21/2/2017 στις 18:30, με σημείο συνάντησης τη συμβολή της οδού Αθηνάς με τη πλατεία.
 
17/2/2017
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα