2 Φεβ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ (ΚΕΘΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

http://www.ketha.gr/index.html

E-Mail ketha@ketha.gr

Ζαλόγγου 7, 106.78 Αθήνα Ελλάδα

1/2/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), μαζί με άλλους φορείς εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προς τιμή των πεσόντων στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 και προς τιμή όλων εκείνων που κατά καιρούς έχουν πέσει στο Αιγαίο, εναπόθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και Μουρούζη.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ένας ικανός αριθμός μελών και φίλων έδωσε το "παρών" του! Τους ευχαριστούμε θερμά.

Πατριώτες εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί αποτίσαμε φόρο τιμής, αλλά συγχρόνως στείλαμε το μήνυμα, ότι δεν επιτρέπουμε τέτοιες επετείους να τις σφετερίζονται  οι αυτοαποκαλούμενοι “υπερ-πατριώτες”.

Η επέτειος των Ιμίων, υπενθυμίζει γεγονότα, λάθη και πολιτικές υποχωρήσεων στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επίκαιρα όσο ποτέ αυτή την περίοδο, που η δίνη των γεωπολιτικών ανταγωνισμών ακουμπά άμεσα την πατρίδα μας με πιθανές ολέθριες συνέπειες για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Οι τρεις πεσόντες είναι το ανθρώπινο "τίμημα" της κρίσης των Ιμίων, που δυστυχώς δεν είναι και το μόνο. Με την κρίση εκείνη εδραιώθηκε η πρακτική της συνολικής αμφισβήτησης του καθεστώτος του Αιγαίου, ενώ οι ΗΠΑ αναγορεύθηκαν / επαναβεβαιώθηκαν ως επιδιαιτητές, σ' ένα χώρο ζωτικό για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, που καμιά όμως σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Οι τρεις των Ιμίων έσωσαν την τιμή των ενόπλων μας δυνάμεων!


ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ


                                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΘΑ