30 Μαρ 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ



29-3-2017, Ω/17:30
Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29, θα πραγματοποιηθεί “Σιωπηρή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας” από τις χήρες κάτω των 55 ετών που πλήττονται άμεσα από τον Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).
Η Πανελλήνια ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους για κατάργηση του άρθρου 12 του Ν.4387/2016 με το οποίο χορηγείται η σύνταξη λόγω θανάτου του συζύγου μόνο για τρία (3) χρόνια και μετά κόβεται καθ΄ ολοκληρία και καλεί τα μέλη της να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.
Οι χήρες αναφέρουν :
Διαπιστώσαμε όσες πληττόμαστε από το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (Συντάξεις λόγω θανάτου – Χορήγηση Σύνταξης ΜΟΝΟΝ για 3 χρόνια), ότι η κυβέρνηση, δεν έχει σκοπό να αντιδράσει θετικά στις εκκλήσεις μας και να άρει το απαράδεκτο ηλικιακό κριτήριο χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, λες και ο καθένας μπορεί να διαλέξει πότε θα του κτυπήσει την πόρτα ο θάνατος.
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν φανταζόμασταν, ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όντας άτυχες που χάσαμε σε αυτήν την ηλικία τους συζύγους μας, το στήριγμα μας, τον πατέρα των παιδιών μας, αντί να πενθούμε και να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τη ζωή μας, να αναγκαζόμαστε λόγω του άδικου αυτού άρθρου, να παλεύουμε για το αυτονόητο. Την επιβίωση μας.
Ξεχνούν ορισμένες/οι ότι η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο αλλά το βαρύ κτύπημα της μοίρας, που αφενός μπορεί να συμβεί στην/ον οποιοδήποτε και αφετέρου ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του.
Προσκαλούμε τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και φορείς που μας εκπροσωπούν να συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω συγκέντρωση, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.
Παρακαλούμε θερμά για τη δημοσίευση του παρόντος.
Μετά τιμής
Γυναίκες κάτω των 55 ετών που πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016.
http://www.armynow.net/syzygoi-stratiwtikon-bouboulin