31 Μαρ 2017

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Ν



  To  Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) εξεπλάγη από την κατάθεση αγωγής της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν) κατά του Αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκου Παπαναστάση.
  Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, και μάλιστα συνοδευόμενες με το απίστευτα βαρύ και εξοντωτικό ποσό των 110.000,00€ που ζητείται με την αγωγή να καταβάλλει ο εναγόμενος στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, αποσκοπούν, στη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στο συνδικαλιστικό χώρο των Ε.Δ, ενώ κανείς, εύλογα, θα περίμενε ανταπάντηση στην κριτική του αντισυνταγματάρχη, με θέσεις, επιχειρήματα και αποδείξεις.
  Αν μια «θεσμική» Ένωση, όπως αποκαλείται, που εκπροσωπεί 14.000 περίπου (υποχρεωτικά) εγγεγραμμένα μέλη, προσπαθεί να αντιμετωπίσει με την προσφυγή στη δικαστική οδό και όχι με επιχειρήματα την κριτική του εν λόγω απόστρατου αξιωματικού, τότε φοβόμαστε ότι η Ε.Α.Α.Ν κατευθύνεται σε επικίνδυνες ατραπούς και προσφέρει κακές υπηρεσίες στα χιλιάδες μέλη της που βρίσκονται σε καταδίκη «αργού θανάτου» από τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων με τις απανωτές μειώσεις των αποδοχών τους, την κατρακύλα της κοινωνικής ασφάλισης, την προβληματική έως  κακή πρωτοβάθμια φροντίδα  και γενικότερα την υγειονομική περίθαλψη, την ανεργία και τη μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη φτωχοποίησή μας.
  Στηρίζουμε τον αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκο Παπαναστάση με τον οποίο έχουμε κατ΄ επανάληψη συναντηθεί στους κοινωνικούς αγώνες, στην προάσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του κάθε απόστρατου και γενικά συνταξιούχου συναδέλφου  στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για τη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.
  Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για την απόσυρση αυτής της απαράδεκτης αγωγής και της επιστροφής της Ε.Α.Α.Ν στο πλαίσιο του διαλόγου, της αντιπαράθεσης, των επιχειρημάτων, των θέσεων και απόψεων που προάγουν τη δημοκρατία και τη σκοπούμενη λύση των προβλημάτων των μελών της για το συμφέρον των οποίων πρέπει αποκλειστικά να εργάζεται, να δρα και να το αποδεικνύει.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ

http://www.peaps.gr/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5-%CE%B1-%CE%B1-%CE%BD/#more-4300