14 Μαΐ 2017

Πολλοί λένε: «Και με τις απεργίες και τις πορείες τι γίνεται, αφού δεν ιδρώνει το αυτί τους;»


 Μια απάντηση που αλιεύθηκε από το φμπ:

«Πριν χρόνια, για να δικαιολογήσω την αδράνειά μου και τη ΜΗ συμμετοχή μου σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούσα.
Όμως...τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απεργήσουν ΟΛΟΙ...και την ημέρα της γενικής απεργίας δεν δουλέψει κανένα εργοστάσιο...καμία επιχείρηση...καμία τράπεζα...και παραλύσει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ η χώρα, τότε στη 2η απεργία έρχεται η ανατροπή και τελειώνουν όλα .... και δε θα υπάρξει 3η απεργία.
Οι ίδιοι οι εργοστασιάρχες ... οι ίδιοι εφοπλιστές δεν θα αντέξουν .... ένα 24ωρο να μην δουλέψουν οι μηχανές τους .... τα καράβια τους .... κλπ κλπ. και όχι οι εργαζόμενοι.
Το χάσιμο τους απ’ την παραγωγή (συνεπώς απ’ τα κέρδη τους) είναι κατά πολύ - πολύ ΠΟΛΥ περισσότερο, απ’ τα μεροκάματα που θα γλυτώσουν
΄Εχεις φανταστεί πχ τα διυλιστήρια να σταματήσουν για ένα 24ωρο? ή το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά να κλείσει για 24ωρες?
Ε λοιπόν ....ο δρόμος είναι ένας...και αυτόν τον δείχνουν όλοι αυτοί που αγωνίζονται για να ξυπνήσουν τους υπόλοιπους που μεθοδευμένα (τα τελευταία 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ) τους έχουν αποβλακώσει και δεν απεργούν δεν διαμαρτύρονται πέραν του καφενείου...και τώρα και του fb.
΄Οσο... σε μέρες γενικής απεργίας η συμμετοχή των εργαζομένων είναι τέτοια....που να επιτρέπει τις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τα τρένα τα αεροπλάνα και το κράτος να λειτουργούν ...
πράγματι τότε δεν θα ιδρώνει το αυτί τους και οι κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να σου γ---νε τη ζωή....και φυσικά, οι κυρ Παντελήδες με τη σειρά τους να χαμογελούν χαιρέκακα.
Και για να κλείσω...κανείς απ’ αυτούς που αγωνίζονται, ταξικά και οργανωμένα ...δεν αισθάνεται ποτέ... ΜΑ ΠΟΤΕ στη ζωή του "ταπεινωμένος και κοροΐδο".
Αντίθετα θα έλεγα ...στα ταξικά σωματεία τους βλέπεις όλους να περπατούν στις πορείες φουσκωμένοι από υπερηφάνεια (που δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς και απειλές εργοδοτών)
Πάντως σαν υπόλογος στις επόμενες γενιές, έχοντας να διαλέξω σαν στάση ζωής ...μεταξύ του "καναπέ" κ του "δρόμου"
 
διαλέγω το δεύτερο, με όποια πιθανότητα λάθους ....γιατί το πρώτο (είναι εκ των προτέρων)...σίγουρο λάθος."