11 Ιουν 2017

Άκρως απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες

Την παρεμπόδιση εξόρμησης νέων της ΚΝΕ και γονιών έξω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και σε άλλο αντίστοιχο στη Σπάρτη την 9/6/2017, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οργανώσεις του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα έξω από στρατόπεδα των πιο πάνω περιοχών έγινε προσπάθεια απ’ την Αστυνομία να παρεμποδιστεί η εξόρμηση και διανομή φυλλαδίων, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ορκωμοσία των νέων φαντάρων. Επιπλέον οι Διοικήσεις των στρατοπέδων, κατά περίπτωση, είτε παράταξαν στρατιώτες έξω από τα στρατόπεδα, με σκοπό να κρατήσουν σε απόσταση όσους μοίραζαν την ανακοίνωση, είτε με μόνιμα στελέχη, επίσης εκτός στρατοπέδου, απειλούσαν ότι όσοι μοίραζαν το φυλλάδιο, θα απωθηθούν από ομάδα φαντάρων, ενώ επίμονα και προκλητικά απαιτούσαν τα ονόματα τους.
Καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα, για τα οποία η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες!
Κατακρίνουμε τόσο την παρεμπόδιση φαντάρων να ενημερώνονται και μάλιστα έξω από τα στρατόπεδα, όσο και την χρήση στρατιωτικού προσωπικού σε ρόλο απώθησης – καταστολής απέναντι σε πολίτες επίσης εκτός στρατοπέδων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα μόνιμα στελέχη και οι φαντάροι, πρέπει να έχουν ως αποκλειστική αποστολή τους την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας. Δεν πρέπει να μετατρέπονται σε όργανα κατασταλτικού μηχανισμού, με στόχο τους γονείς και τα αδέρφια τους που αγωνίζονται απέναντι στις πολιτικές που τους ξεζουμίζουν, ούτε να συμμετέχουν σε πολέμους σε βάρος άλλων λαών.
10/6/2017
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/akros-aparadektes-kai-proklitikes-energeies/