22 Ιουλ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΘΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ



43 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με το 37% του νησιού να παραμένει κάτω απ' τη μπότα του Τούρκου κατακτητή. Είναι σημαντικό, ειδικά σήμερα που η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, να θυμόμαστε ότι:



  • Την αφορμή για την εισβολή την έδωσε το πραξικόπημα της ελληνικής στρατιωτικής χούντας, σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β, σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου.
  • Η τουρκική εισβολή στηρίχτηκε από το ΝΑΤΟ, πιστό υπηρέτη τότε αλλά και σήμερα του αμερικανικού και βρετανικού ιμπεριαλισμού, γιατί έτσι εξυπηρετούντο καλύτερα τα ευρύτερα γεωπολιτικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Σήμερα με αφορμή και την θλιβερή αυτή επέτειο, ας απομονώσουμε το εγκληματικό και ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που θαυμάζει και στηρίζει τους δικτάτορες, προσπαθώντας ιταμά ψευδόμενη, να απενοχοποιήσει τη χούντα και τους στυλοβάτες της για την προδοσία τους, που αποτέλεσε και την αφορμή για το αιματοκύλισμα και την κατοχή του μισού σχεδόν νησιού της Κύπρου.
Ας αναλογιστούμε τις δραματικές επιπτώσεις στην πατρίδα μας και το λαό μας από "συμμαχίες " σαν αυτές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και για το που μπορεί να οδηγηθούμε όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να την εμπλέκουν όλο και βαθύτερα στους Νατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Χρέος μας είναι να σκεφτούμε όλα αυτά ειδικά σήμερα, που οι εξελίξεις δείχνουν πόσο κοντά είμαστε, να εμπλακούμε σ' ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ήδη έχει αρχίσει. Ένα πόλεμο που αποσκοπεί στη ληστρική εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων των χωρών της περιοχής και όχι μόνο, από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τους ιμπεριαλιστές τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου αλλά και στην ίδια τη μεγαλόνησο.
Το Κυπριακό, 43 χρόνια μετά, πρέπει να συνεχίζει να παραμένει διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. Θεωρούμε ότι διχοτομικές λύσεις, σαν αυτή που συζητιέται στις μέρες μας, στηριγμένες στον αποχαρακτηρισμό του ζητήματος ως τέτοιο, ουσιαστικά διαιωνίζουν το υπαρκτό πρόβλημα, με μελλοντικές τραγικές επιπτώσεις στο σύνολο του κυπριακού λαού, ανεξάρτητα εθνολογικής προέλευσης ή θρησκευτικής επιλογής.


Πέμπτη 20 Ιουλίου  2017
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα