17 Νοε 2017

Πολυτεχνείο, 16/11/2017

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ. Τίποτε λιγότερο…
Χθες ήταν προγραμματισμένη η παρουσία της ΣΕΑΑ στο Πολυτεχνείο, για κατάθεση στεφάνου, όπως κάθε χρόνο. Όπως κάθε χρόνο; Όχι φέτος!
Φέτος η «πρωτοδευτερηφορα Αριστερά», που συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό συμφεροντολογικό κόμμα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ κάθε εκδήλωση στο χώρο του ΕΜΠ, επικαλούμενη την κατάληψή του, από ομάδα «αντιεξουσιαστών»!
Όλως περιέργως όλα έγιναν τη νύχτα που πνιγόταν η Δυτική Αττική, παραμονή της μέρας που πηγαίνει για κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός… Μόνο που φέτος οι «αντιεξουσιαστές» αποφάσισαν να «καταλάβουν» το χώρο και η κυβέρνηση, δείχνοντας την πυγμή της, έκανε ότι δεν έκανε άλλη κυβέρνηση επί 43 χρόνια…
Η κυβέρνηση αυτή, που κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες, να καταστρέψει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, οικειοποιούμενη τσιτάτα και φρασεολογία της, ενώ ασκεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ισοπέδωσε στο διάβα της και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και φυσικά, κατάφερε το ακατόρθωτο! Να μετατρέψει τον 3ήμερο παλλαϊκό επετειακό εορτασμό σε κάτι απολύτως μουσειακό και ανώδυνο.
Και ξέρει καλά τον τρόπο… Αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής των δανειστών και τοκογλύφων, αποδεικνύεται ο καλύτερος υπηρέτης των αφεντάδων της. Οι νέες δεσμεύσεις της χώρας απέναντι σε ΝΑΤΟ και ΔΝΤ-ΕΕ, απαιτούν ηρεμία. Όχι ξεσηκωμούς και φασαρίες. Όχι διασάλευση της τάξης. Και σε αυτό το δρόμο βαδίζουν…
Αυτό που συνέβη αυτό το 3ήμερο, δεν είναι τυχαίο. Έχει εκπονηθεί σχέδιο και υλοποιείται γράμμα γράμμα… Βασική επιδίωξη είναι να καταφέρουν να ποδοπατήσουν και να ισοπεδώσουν οτιδήποτε θυμίζει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Έχουν επιλεγεί οι κατάλληλοι για κάθε θέση, για να επιτύχουν το στόχο τους.
Οι εναγκαλισμοί με ολιγάρχες, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, η λογική της παιδείας για τις αγορές είναι ο δικός τους δρόμος.
Στο δικό τους δρόμο πρέπει να μας βρουν εκεί, μπροστά τους. Τα αστεία τελείωσαν….
Τα κλεισμένα Πολυτεχνεία δεν ανήκουν στην ιστορία του λαού μας. Τα κλεισμένα Πολυτεχνεία δεν είναι σελίδα από την ιστορία του τόπου μας. Ορκιζόμαστε να τα κρατήσουμε ανοιχτά, για να διατηρήσουμε άσβηστη τη μνήμη των αγώνων του λαού μας.

Γιάννης Γ. Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα

ΜΒΑ, MS’c