12 Δεκ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ: Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία σε όλη την χώρα στις 14 Δεκέμβρη 2017

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
e - mail: ketha@ketha.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία σε όλη την χώρα στις 14 Δεκέμβρη 2017


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας την ίδια και απαράλλακτη πολιτική που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που όμως, δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, παρά μόνον τα επιπλέον δυσβάστακτα  μέτρα της 3ης αξιολόγησης και των μέχρι τώρα νόμων.
Η «δίκαιη ανάπτυξη» μαζί με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλει να πετύχει με το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, για εμάς σημαίνουν επίθεση στη ζωή, τη δική μας και των οικογενειών μας, επιβάλλοντας  επιπλέον φοροληστεία και σκληρά χαράτσια, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, καταργώντας παράλληλα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές κατακτήσεις ετών και οδηγώντας μας, κυριολεκτικά σε εξαθλίωση.

Συνάδελφοι απόστρατοι και εν ενεργεία,
δε φθάνει να λέμε ότι είμαστε «κομμάτι του λαού», αλλά πρέπει και να το εννοούμε και να το αποδεικνύουμε με συμπαράταξη μαζί του σε κάθε μάχη που δίνει. Δε θα πέσουμε θύματα ξανά, σε όσους αναμασούν τα χιλιοειπωμένα παραμύθια, ότι δήθεν εμάς δεν μας αφορούν αυτά, ή ότι εμείς θα έχουμε καλύτερη τύχη έναντι των άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων. Στόχος όλων αυτών, είναι να μας ξεκόψουν από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των παιδιών μας, των συγγενών, των φίλων και γειτόνων μας, που είναι χρέος μας να αγωνιζόμαστε μαζί τους!

Είναι και δικιά μας ευθύνη η ανατροπή συνολικά αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανωμένα και μαζικά, σε συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να διεκδικήσουμε μια ζωή και μια κοινωνία στα μέτρα των δικών μας αναγκών.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που καθημερινά εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε:
•   Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
•  Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολέμους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς.
•  Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
•  Να κλείσει η βάση της Σούδας
Να φύγει το ΝΑΤΟ και συνοριοφυλακή της ΕΕ από τις ελληνικές θάλασσες και τα χερσαία σύνορα.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και απομονώνουμε τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Με οδηγό την πείρα και τις συνεχώς αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, διεκδικούμε για εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας:
Επαναφορά των μισθών και συντάξεών στα προ κρίσης επίπεδα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
·        Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
•  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·        Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
•  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Απευθύνουμε Κάλεσμα
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017,
Για την Αθήνα ώρα 10.30 στην Ομόνοια (συμβολή με Αθηνάς)

Όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια απέναντι στη διαχρονικά βάρβαρη για τον λαό πολιτική, που από την μια τον ξεζουμίζει οικονομικά και του στερεί κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη τον οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


11/12/2017

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

(ΚΕΘΑ)