6 Μαρ 2018

Συνταξιούχοι: Παναττική συγκέντρωση στις 8 Μάρτη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας)

 Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.
(http://protovoyliaapostraton.webnode.com/, protovoyliaapostraton@gmail.com)

Η Πρωτοβουλία καλεί τους αποστράτους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε μαζική συμμετοχή:
στην  παναττική συγκέντρωση στις 8 Μάρτη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας,
των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - Π.Σ.Σ. Δικηγόρων.
Η αγωνιστική αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται γιατί:
  • Οι κυβερνήσεις, αφού σφαγίασαν τις συντάξεις μας κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα μερίσματα, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως 4  συντάξεις τον χρόνο.
  • Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Οι απόστρατοι είμαστε ΜΑΖΙ με τους άλλους συνταξιούχους που δεν δέχονται μοιρολατρικά τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές αποφάσεις και συνεχίζουν να αγωνίζονται! Απαιτούμε:
  • Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 50% συμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.
  • Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά των αυθαίρετων παρακρατήσεων που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις.
  • Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας  στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας.
Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
Εντείνουμε και συνεχίζουμε τους αγώνες μας

6/3/2018
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας
στην Κοινωνική Ασφάλιση