29 Ιουν 2018

“Τι δεν πρέπει να μας διαφύγει από τα γραπτά του Μ.Κωσταράκου”!

Ο Αντισυνταγματάρχης ασκεί κριτική και σ΄ όσους Αρχηγούς άσκησαν αρνητική κριτική στον κ.Κωσταράκο, αλλά δεν επικέντρωσαν στην υπόθεση Μπαρμπαρούση. Νομίζουμε ότι η γραπτή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γι΄ αυτό το θέμα τους καλύπτει.
Γράφει λοιπόν ο Νίκος Παπαναστάσης:
“Εξανέστησαν οι στρατηγοί, (δυο πρώην αρχηγοί ΓΕΣ, ο Φ. Φράγκος και ο Κ. Ζιαζιάς και ένας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Δ. Γράψας), με τη δήλωση Κωσταράκου που έγινε με αφορμή τις άθλιες δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση, όπου προέτρεψε τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Σ’ αυτή τη δήλωση, οι πρώην αρχηγοί, «είδαν» ΜΟΝΟ το κατά διατύπωση του στρατηγό Κωσταράκου «….απίστευτο και απολύτως αδιανόητο..» γεγονός της επίθεσης εναντίον των νυν αρχηγών.
Είναι εμφανές ότι τους «διέφυγε» και δεν σχολίασαν, την έστω και με κυβερνητική εντολή, δήλωση καταδίκης εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ των χρυσαυγίτικων προτροπών, για αλυσόδεμα και αιματοκύλισμα του λαού απ’ τα ίδια του τα παιδιά.
Τους «διέφυγε» και δεν «ακούμπησαν» το περίτεχνο «ξέπλυμα» εκ μέρους του στρατηγού Κωσταράκου, των χρυσαυγίτικων φασιστικών δηλώσεων Μπαρμπαρούση, που τις χαρακτηρίζει απλά σαν «…. ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής ».
Τους «διέφυγε» και «απέστρεψαν το πρόσωπό τους» απ’ το γεγονός ότι σαν αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Κωσταράκος, το Σεπτέμβρη του 2013, μέσω μιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης(ΕΔΕ), κατ’ εντολή του τότε υπουργού Άμυνας Αβραμόπουλου, μιας ΕΔΕ που διήρκεσε μόνο πέντε μέρες, «δεν είδε» τίποτε για την απροκάλυπτη (τότε και σήμερα) προσπάθεια διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στις ΕΔ και ιδιαίτερα στις Ειδικές Δυνάμεις. Μια ΕΔΕ που διατάχθηκε με αφορμή την επώνυμη και δημόσια αποκάλυψη, πρώην στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης ότι εκπαιδευτές των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου είναι στρατιωτικοί από τις ειδικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν τις δομές της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας: «πρώην και ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από αυτούς που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού» (Βήμα της Κυριακής 22/9/2013).
Τέλος, τους «διέφυγε» και τεχνηέντως προσπέρασαν ότι όταν ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρατηγός Κωσταράκος, χαρακτηρίζει σαν «…. ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής», τη ναζιστική χρυσαυγίτικη προτροπή για πραξικόπημα κι αποκεφαλισμούς, απενοχοποιεί ουσιαστικά (γιατί άραγε;) και τις μέχρι σήμερα εγκληματικές πρακτικές του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Φαίνεται ότι οι στρατηγοί έχουν λόγους να «ελίσσονται». Μη ξεχνάμε ότι οι Δ. Γράψας και Κ. Ζιαζιάς, συμμετείχαν στη λίστα των στρατηγών που «αυθόρμητα» και «εν ριπή οφθαλμού» συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2015, για να στηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα των ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ. Ο δε Φ. Φράγκος, είναι γνωστό ότι στη θητεία του σαν Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Πικραμένου το 2012, δεν είχε την παραμικρή αντίρρηση να προβεί σε δημόσια χειραψία με τον φυρερίσκο της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο, ή να καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των βατραχανθρώπων (2011) του Λιμενικού (αφού ασπάσθηκε έξω απ’ το ναυτοδικείο «ιερή» εικόνα), για τα εμετικά ρατσιστικά άσματά τους στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εκπέμποντας «ομιλούντα» μηνύματα προς τον ακροδεξιό χώρο.
Σήμερα, απ’ τη μια έχουμε το κείμενο Κωσταράκου, όπου όλα δείχνουν ότι ένας ακόμη «ένστολος» σωτήρας εκκολάπτεται (η λήξη της ευρωενωσιακής του θητείας είναι τον Νοέμβριο του 2018), καταθέτοντας «αρμοδίως» τα ιδεολογικά του εχέγγυα προς …. αξιολόγηση και εκμετάλλευση κι απ’ την άλλη, τους πρώην στρατηγούς, εξανιστάμενους επιλεκτικά να …… αναλαμβάνουν δράση.
Απ’ τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι είναι πλέον αναγκαίο όσο ποτέ κι αυτό αποτελεί ευθύνη και του προσωπικού των ΕΔ, να αποκαλύπτεται αδιάλειπτα και να καταδικάζεται ο «θολός» και ενδεχόμενα ύποπτος ρόλος των κάθε είδους «ενστόλων» εθνοσωτήρων. Αυτών που με εφαλτήριο τη θητεία τους στις ΕΔ, καπηλεύονται τον αγνό πατριωτισμό τόσο των στελεχών του χώρου όσο και του λαού, παρελκύοντας και μετατρέποντάς την πλειονότητα αυτών, σε ακούσιους υποστηρικτές ακροδεξιών, αντιλαϊκών, ρατσιστικών και σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικών δεκανικιών του συστήματος, που κατά κανόνα εμφανίζονται με το προσωπείο του πατριωτισμού και της αντισυστημικότητας.
Αυτού του συστήματος, που με όχημα την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, ρημάζει τις ζωές του λαού μας, ξεπουλάει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, «δένει» τη χώρα σε λυκοσυμμαχίες (ΝΑΤΟ και ΕΕ), στηρίζει συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα του λαού μας και ξένα προς τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, υπονομεύοντας ευθέως κάθε πιθανότητα ειρηνικής πορείας προς το αύριο, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.
Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε α”
https://www.militaire.gr/quot-ti-den-prepei-na-mas-diafygei-apo-ta-grapta-toy-m-kostarakoy-quot-antisyntagmatarchis-scholiazei/