26 Ιουν 2018

ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΚΑΙ Η …..ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

ΤΟ  ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΚΑΙ  Η …..ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ


Συζητιέται σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το προεκλογικό πόνημα του Υφυπουργού κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Πραγματικά εκπλήσσομαι με το Νομοσχέδιο. Είναι πραγματικά η αποθέωση των συνθημάτων του Μάη του 68. 

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Όχι μην  το μπερδεύετε με το αντίθετο.
Για να καταλάβετε και λίγο το δραματικό του πράγματος: 

Τι νομίζετε ότι μπορεί….να  σημαίνει το Κατώφλι Μεταφορικού Ισοδυνάμου;


Δεν σας παραπέμπει λίγο …στους κατατρεγμένους των νησιών, τους απόκληρους….. της κακούργας της  κοινωνίας κάτι δηλαδή… σαν την Μάρθα Βούρτση του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου;

ΕΜ..ΧΑΣΑΤΕ…
 
Το Κατώφλι Μεταφορικού Ισοδύναμου αγαπητοί μου συνάδελφοι και φίλοι είναι «το
ποσό που θα κατέβαλε για μεταφορά στην ίδια απόσταση η ωφελούμενη μονάδα με την ίδια σύνθεση ή η ωφελούμενη επιχείρηση, εάν διέμενε ή είχε την έδρα της στην ηπειρωτική Ελλάδα»

Δεν σας παιδέψω τώρα να μου πείτε τι είναι κατά κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ το Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.), γιατί εδώ  η φαντασία ένωσε τις δυνάμεις της με την  προεκλογική κουτοπονηριά, που εσείς δεν είστε και τόσο καλοί σε αυτά :

«.. είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.»

Σας  το είπα είναι δύσκολο να το καταλάβετε τώρα,  όταν όμως  γίνουν οι πρώτες πληρωμές  μετά τις εκλογές, τότε σίγουρα θα το αντιληφθείτε.

Τι έκφραση και αυτή«Το μέτρο με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους..»

Κανένας και ποτέ δεν ισχυρίστηκε, σου λέει…,  ότι θα αποκατασταθεί η πλήρως η διαφορά του κόστους χερσαίας και θαλάσσιας μεταφοράς … Μαγική η λέξη το «επιδιώκεται», εεε. Αμ πώς ….

 Άσχετα τώρα αν ο κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ  μιλάει με στόμφο για Μεταφορικό Ισοδύναμο…

Άλλωστε για να εντάξει με την συνείδησή του ο Υφυπουργός , αυτό το μικρό επιδοματάκιπου τελικά θα χορηγείται  για το 2018 σε μερικούς  κατοίκους περιορισμένου αριθμού νησιών, το ονομάζει Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους  (θα το λέμε στο εξής  πιο σοφιστικέ,  Α.ΝΗ.ΚΟ. για να μας καταλαβαίνουν όλο και πιο λιγότεροι…).

Κάθε χρόνο λέει,  οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Οικονομικών θα καθορίζουν με απόφασή τους το ύψος αυτού του επιδόματος με το όνομα  Α.ΝΗ.ΚΟ.  

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι  θα χορηγείται με βάση τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Μεταξύ των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται  οι αναπληρωτές (ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ…..) καθηγητές και οι Γιατροί.

Δεν είδαμε να περιλαμβάνονται στους δικαιούχους οι Λιμενικοί και οι άλλοι ένστολοι… 

Προφανώς αυτοί δεν έχουν μόνιμη και διαρκή παραμονή  στα νησιά,  άρα και διαθέσιμη ψήφο… 

Αν το καλο-εξετάσουμε και από εισοδηματικής πλευράς, οι ένστολοι  έχουν ακόμη περιθώρια για να διαμορφωθεί ο μισθός τους σε επίπεδο επιδόματος,  όπως έχουν διαμορφωθεί οι συντάξεις των γερόντων στα νησιά…

Άλλωστε έχουμε μπροστά  μας τόσα ετήσια πλεονάσματα… για να κουρευτούν και άλλο  οι αποδοχές τους…. 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να επισημάνουμε ότι δικαιούχοι του ακαθορίστου ύψους επιδόματος Α.ΝΗ.ΚΟ.  είναι και οι άστεγοι… 

 Ναι, ναι καλά διαβάσατε και οι άστεγοι…  Η φτώχεια θέλει καλοπέραση… Δωρεάν ταξίδια και ας μην έχουν «πού την κεφαλήν  κλίναι»…  

Στέγη και δουλειά να δουλέψουν και να βρούνε μόνοι τους…

Λέτε να μην διαπνέεται ο κ. Υφυπουργός από τόσο χριστιανικά αισθήματα και την διάταξη να την απευθύνει για τους άστεγους μετανάστες; 

Δεν παίρνω κανένα όρκο…

Σημασία έχει, ότι αυτό το επιδοματάκι στους ανήμπορους και τις μικρές επιχειρήσεις ασφαλώς και δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Μεταφορικό Ισοδύναμο και την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών..

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε την όλη προσπάθεια του κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ  με την εξίσωση:

ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ + Α.ΝΗ.ΚΟΕΞΩΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ

http://www.limenikanea.gr/2018/06/blog-post_812.html#.WzIPAVUzaos