29 Ιουλ 2018

Για τη φονική πυρκαγιά της 23/07/2018




            Θλίψη και Οργή προκαλούν ο άδικος, αποτρόπαιος θάνατος δεκάδων ανυπεράσπιστων συνανθρώπων μας (μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών), η μεγάλη καταστροφή ανθρώπινων κόπων και περιουσιών και η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από τον πύρινο όλεθρο στις 23 Ιουλίου 2018 στην Αττική.
Ενώνουμε τη δέησή μας με αυτήν που αναπέμπει όλος ο Ελληνικός Λαός για την ανάπαυση της ψυχής των θυμάτων και την ανάρρωση όλων των τραυματιών. Εκφράζουμε κι εμείς την αμέριστη θλίψη μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τους συγγενείς των αθώων θυμάτων της πύρινης λαίλαπας, θανόντων και των τραυματιών.
Η συνδρομή για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και η αποκατάσταση της κανονικότητας της ζωής τους αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας και καλούμε τα μέλη και τους φίλους να συνδράμουν, με όποιο τρόπο  μπορεί ο καθένας.
Αν κι αυτές οι ώρες είναι ώρες περισυλλογής, με αφορμή την έκδοση πολλών ανακοινώσεων από διαφόρους φορείς, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε ελάχιστες σκέψεις, όχι, στο παρόν στάδιο, γι’ απόδοση ευθυνών, αλλά για υπενθύμιση και ανάπτυξη προβληματισμού.
Παρατηρούμε, όχι με ιδιαίτερη κατάπληξη, την έλλειψη κριτικής σκέψης από τις διάφορες ανακοινώσεις, για τα διαχρονικά αίτια, κυρίως των μνημονιακών χρόνων (των άγριων περικοπών και της καταστροφικής πολιτικής), που μας οδηγούν στα ίδια ανείπωτα αποτελέσματα.
Δυστυχώς όλα τα έχουν κάνει εμπόριο, αγορές και αριθμούς.
Η προστασία της ζωής του λαού μας από τους φυσικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως στο σύγχρονο περιβάλλον της κλιματικής αλλαγής και των αποτελεσμάτων της, έχει ποικιλότροπα υποβαθμισθεί συνειδητά. 
Η οργή μας για την κυρίαρχη υποκρισία, αναλγησία, απρονοησία και την υποταγή στην καταστροφική μανία των δανειστών δεν μπορεί να ξεριζωθεί από κανέναν μας. 

Για να μην επιστρέφει το παρελθόν ως δυστοπικό μέλλον, για να μην γινόμαστε επιμηθείς πράξεων και γεγονότων που θυμίζουν κόλαση του Δάντη, οφείλουμε, ως κοινωνικοί φορείς, να αντιδράσουμε συλλογικά και δυναμικά.
Άμεσα, οι φορείς των εργαζομένων στην πυρασφάλεια, πρώτα, μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς και τον οργανωμένο λαό να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους από την πολιτεία.   

Για το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

                       Ο   Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος
 
                  Ευθύμιος  Γκιτέρσος                                                     Γιώργος Ροΐδης