2 Σεπ 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) καλεί τα μέλη της, τους εν ενεργεία πυροσβέστες και την Πρωτοβουλία Αποστράτων, στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που διοργανώνουν τα Σ.A και οι Ε.Δ στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης.

Για τον σκοπό αυτό, η ΠΕΑΠΣ θα διαθέσει πούλμαν για τη ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά και επιστροφή των συμμετεχόντων. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείου), την Παρασκευή (7-9-2018) και ώρα 10, το πρωί. Η επιστροφή προβλέπεται για αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Θα υπάρχει δυνατότητα επιβίβασης/αποβίβασης συναδέλφων και κατά τη διαδρομή προς/από  Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη επικοινωνία  των επιθυμούντων να πάρουν μέρος στη διαδήλωση – διαμαρτυρία με την ΠΕΑΠΣ (μέχρι και την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου), με τον Αντιπρόεδρο Θύμιο Τσούνα (τηλ. 697 4939 696) ή τον Ταμία Δημήτρη Καραγκούνη (τηλ. 697 4499 891).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν τα μνημόνια και όλο το αντιλαϊκό νομικό θεσμικό πλαίσιο  σε απόλυτη σύμπνοια με τους “θεσμούς”, για μια ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση με υποζύγια τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε αντίθεση με τη γιγάντωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων (ντόπιων και πολυεθνικών).

Μέχρι σήμερα νιώσαμε στο πετσί μας το κουτσούρεμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την εξαΰλωση των μερισμάτων, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη σαλαμοποίηση των ταμείων μας, μετά την καταλήστευσή τους από το PSI που εφαρμόστηκε, την υγεία και την περίθαλψή μας να γίνεται βορά των ιδιωτικών συμφερόντων. Και ο κατήφορος δεν έχει “πάτο” : με το άρθρο 14 παρ. 4 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου) ανά τριετία από 1/1/2017 το ασφαλιστικό θα μετρά τις αντοχές του και αν οι δαπάνες αυξάνονται πέραν του 2,5% του ΑΕΠ θα ξανακόβονται οι συντάξεις.

Η φτωχοποίηση  του ελληνικού λαού έχει ήδη γίνει πραγματικότητα με τα απανωτά χτυπήματα στην εργασία, στους μισθούς και τις συντάξεις δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί από τα πανηγύρια της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων και δήθεν έξοδο από την κρίση, ενόσω παραμένουν και διευρύνονται οι τεράστιες απώλειες στο εισόδημα,  με ενεργούς τους εκατοντάδες συνοδευτικούς μνημονιακούς νόμους, όπως τη μείωση του αφορολόγητου που θα ισχύσει από το 2020, τη μείωση των συντάξεων από το 2019, με την υγεία και την πρόνοια στο απόσπασμα, με τα ματωμένα από την υπερφορολόγηση υψηλά πλεονάσματα να συνεχίζουν να ισχύουν τουλάχιστον ως το 2060, με ένα ΕΝΦΙΑ που από προσωρινό μέτρο κατάντησε μόνιμο χαράτσι που ολοένα διευρύνεται σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια.

Ειδικότερα διεκδικούμε και παλεύουμε:

Να εφαρμόσει, επιτέλους, η κυβέρνηση τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών – συντάξεων στα επίπεδα του 2012. Να χορηγήσει άμεσα το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών, προστιθέμενων των ανάλογων προσαυξήσεων από τους τόκους υπερημερίας.
Να καταργηθεί ο ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το «σπάσιμο» της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», τη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος και ο ν. 4472/2017  με τις νέες αφαιμάξεις στις συντάξεις από 1/1/2019 (περικοπή της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» και μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων έως και 18 %. )
Να αρθούν τα ηλικιακά κριτήρια κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών) και να επανέλθει το ύψος της σύνταξης στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος.
Όχι στη νέα μείωση του αφορολογήτου! Όχι στην αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ κτλ) κατά 250 εκατ. κάθε χρόνο. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων μας.
Να προστατευθεί η ζωή, η περιουσία του λαού από φυσικές ή άλλες καταστροφές με έργα πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
Να αναγνωρισθεί το επάγγελμα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφάλειας και στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα Σώματα Ασφαλείας (Π.Σ, ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ) και να αποκατασταθούν οι προϋπολογισμοί στο ύψος των  δαπανών που απαιτούνται για τις απαραίτητες προσλήψεις, προμήθειες και συντηρήσεις του υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στη συγκέντρωση – διαδήλωση στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Δείχνουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στη πολιτική της κυβέρνησης. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Παραμερίζουμε τη μοιρολατρία και αγωνιζόμαστε κοινά με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ