22 Οκτ 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Συνάδελφοι απόστρατοι αστυνομικοί,
Είμαστε μια κίνηση που συσπειρώνει απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη χώρα και η λειτουργία μας στηρίζεται στην ισότητα και τον αλληλοσεβασμό ανεξάρτητα από βαθμούς και θέσεις. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας, μπορούν να δοθούν μέσα από τη μαζική, αγωνιστική και διεκδικητική δράση μας και όχι μόνο με τις γραπτές αναφορές, τις ενστάσεις. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις απώλειες που είχαμε σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση, με την εφαρμογή των αντισυνταξιοδοτικών και αντιασφαλιστικών μέτρων και δεν μπαίνουμε στη λογική του μικρότερου κακού.
Αντιστεκόμαστε στη νέα επίθεση κατά των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Λέμε όχι στο νέο κόψιμο που προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι-λαιμητόμοι της κυβέρνησης αλλά και της Ν.Δ. τύπου Πινοσέτ. Μην μας παραμυθιάζουν με την έξοδο από τα μνημόνια. Στη διάρκεια των μνημονίων και των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίστηκαν 714 αντιλαϊκοί νόμοι  οι οποίοι είναι εδώ και θα είναι φορτωμένοι στις ράχες τις δικές μας, των παιδιών και των εγγονιών μας για τα επόμενα 40 χρόνια. Οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μας έχουν εξαθλιώσει, όπως και όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Λέμε όχι στον αποπροσανατολισμό, όχι στον εφησυχασμό, όχι στην απάθεια και την παραίτηση. Δεν δεχόμαστε, όπως επιζητούν, τα όσα ετοίμασαν για μας, χωρίς εμάς αλλά μαζί με τους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες. Ξέρουμε πλέον καλά τι εκπροσωπούν όλα τα κόμματα εξουσίας. Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να καταλάβουμε τι ετοιμάζουν σε βάρος μας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) κ.α. είτε τα βαφτίζουν μνημόνια είτε όχι.
Προωθούμε τη συνεργασία και τις κοινές δράσεις με το μαζικό, μαχητικό συνταξιουχικό κίνημα, τους εργαζόμενους και γενικά τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας που υποφέρουν, όπως και εμείς, από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με όλο το λαϊκό κόσμο, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και εμπόρους, που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που καταδυναστεύουν τις ζωές μας με μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, και ιδιαίτερα με τους συνταξιούχους που βιώνουμε πιο πολύ τα ίδια προβλήματα.
Οι ενώσεις και οι σύνδεσμοι των αποστράτων αστυνομικών δεν ακολουθούν το δρόμο του αγώνα και των κοινών δράσεων με το μαζικό κίνημα των συνταξιούχων. Λειτουργούν σαν συνέχεια της υπηρεσίας και κάνουν τις γλάστρες στις εθιμοτυπικές τελετές των κυβερνήσεων. Οι απόστρατοι αστυνομικοί να καταδικάσουν τις αντικομμουνιστικές φιέστες, τις λεγόμενες γιορτές μίσους που οργανώνουν οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, μαζί με ενώσεις αποστράτων αστυνομικών. Να αναπτύξουμε αγώνες με όλους τους συναδέλφους που σήμερα παραμένουν αδρανείς.
Στεκόμαστε κοντά στους εν ενεργεία συναδέλφους μας, με τους οποίους βιώνουμε τα ίδια προβλήματα από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους μαζί με το λαό που αγωνίζεται. Είμαστε δίπλα στους εν ενεργεία συναδέλφους μας που αγωνίζονται ώστε οι αστυνομικοί να μην είναι τυφλά όργανα καταστολής. Λέμε όχι στα μέτρα καταστολής, στη βία των γκλομπς και των δακρυγόνων σε βάρος συνταξιούχων και εργαζόμενων, νεολαίων και γενικά όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους και διαμαρτύρονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.
Απομονώνουμε μαζικά και καταδικάζουμε τους φασίστες, τους ναζιστές, τους χουντικούς, τους ρατσιστές και τους πολιτικούς τους εκφραστές, όπως τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που αλωνίζουν στο χώρο μας. Αυτοί, μέσα από τη ρητορική του μίσους και την πατριδοκαπηλία, ενδιαφέρονται δήθεν για τα προβλήματά μας ενώ είναι εχθροί κάθε συνδικαλιστικής έκφρασης και διεκδίκησης και επιδιώκουν να είμαστε απέναντι από τον αγωνιζόμενο λαό. Πρέπει να απομονωθούν, δεν έχουν καμιά θέση μέσα στις ενώσεις των αποστράτων.
Ανησυχούμε για την κατάσταση στην περιοχή μας. Τασσόμαστε με όσους αγωνίζονται ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς που έχουν μπλέξει τη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γίνουν κιμάς στα κανόνια του ΝΑΤΟ, ούτε η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων ενάντια σε γειτονικούς λαούς. Καταδικάζουμε όλες τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε αλλαγές συνόρων και ζητούμε το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.  
Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ διεκδικούμε και απαιτούμε:
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε που μας έχουν δικαιώσει, κάλυψη των απωλειών, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακράτησαν από τις συντάξεις, να αποδοθούν άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες όσα οι κυβερνήσεις έχουν παρακρατήσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης, να υπάρξει πλήρης ονομαστικοποίηση των δικαιούμενων αναδρομικών για κάθε συνταξιούχο, όπως οφείλει η κυβέρνηση. Να μην γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμιά μείωση με την προσωπική διαφορά ή άλλη μεθόδευση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να μην μειωθούν και καταργηθούν οι συντάξεις χηρείας και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να εφαρμοστεί ένα σύγχρονο μισθολόγιο που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων. Αναπλήρωση από το κράτος της απώλειας των αποθεματικών τους, δηλαδή της ληστείας που έγινε με πολιτικές αποφάσεις για το χρηματιστήριο και με το psi. Εγγύηση της λειτουργίας τους από το κράτος. Όχι στη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ ως επαγγελματικού ταμείου αστυνομικών, όχι ένα ακόμη τζογάρισμα του δικού μας στερήματος στο χρηματιστήριο, όχι τα δικά μας χρήματα βορρά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Να αναζητηθούν ευθύνες από όσους εκμεταλλεύτηκαν τις οικονομίες μας. Αναλογική συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των αστυνομικών στο διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
  • Αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ για οικογενειακά εισοδήματα προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και της φοροληστείας. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την περικοπή και κατάργηση του ΕΚΑΣ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στην υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρηματοδότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης του ΝΙΜΤΣ και των στρατιωτικών νοσοκομείων.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές κατοικίες. Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη. Καμιά κατάσχεση και σημαντικές περικοπές στα δάνεια. Να μην χρησιμοποιείται η αστυνομία σε πλειστηριασμούς και εξώσεις από κατοικίες. Να καταργηθούν οι φόροι στη θέρμανση, στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό και σταθερό τηλέφωνο.
  • Δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, την καθολική δωρεάν προσχολική αγωγή, καθώς και την αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, όχι αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών και αστυνομικών σε ξένες αποστολές. Είμαστε αντίθετοι με τις πολεμικές επεμβάσεις που γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και που αποτελούν την αιτία για τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην χρησιμοποιούνται οι βάσεις και οι υποδομές της χώρας ως ορμητήρια των πολέμων. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και ο Frontex, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή-Ακτοφυλακή από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας. Να κλείσουν οι βάσεις. Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να είναι ο λαός μας κυρίαρχος στην πατρίδα μας και να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα που όλοι αυτοί δεν τα αναγνωρίζουν και δεν τα διασφαλίζουν.
  • Να σταματήσουν τώρα οι επιθέσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Κανένας αστυνομικός να μην χτυπάει το λαό και τη νεολαία.
Συνάδελφοι απόστρατοι αστυνομικοί,
Σας καλούμε κοντά μας για να δώσουμε το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες για την ανατροπής τους, οργανωμένα, όλοι μαζί οι απόστρατοι με τους άλλους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, το λαό που δεν υποκύπτει και αγωνίζεται για δικαίωση!
Σας καλούμε να δυναμώσουμε και στο χώρο μας τη μόνη ελπιδοφόρα επιλογή, αυτή που βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα.
Σας καλούμε να προωθήσουμε τη διακήρυξη αυτή στους συναδέλφους απόστρατους αστυνομικούς σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Αρνούμαστε να συνεχίζουμε να ζούμε και εμείς και οι οικογένειές μας όλο και χειρότερα! Η ανάπτυξή τους δεν θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια της δικής μας ζωής!
Δεν υποκύπτουμε, δεν συμβιβαζόμαστε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!
Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Γιώργος Παλιουρας υποστράτηγος ε.α. 6945071727
Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος ανθυπαστυνόμος ε.α. 6946797082
Θανάσης Καραχάλιος αστυνομικός διευθυντής ε.α. 6981789962

Οκτώβρης 2018
πηγή: https://kapastynomikon.wordpress.com