15 Νοε 2018

Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα συνθήματα-μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
(τηλ. 2103809848 - https//: kapastynomikon.wordpress.com - e-mail: k.ap.astynomikon@gmail.com )


Αθήνα, 15 Νοέμβρη 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα συνθήματα-μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

H Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, 45 χρόνια μετά την ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμάμε τους αγωνιστές της πάλης κατά της χούντας, τους φοιτητές και τους εργάτες. Ιδιαίτερα τιμάμε όσους έπεσαν θύματα και υπέστησαν διώξεις από τη χούντα.

Θεωρούμε ύψιστη τιμή ότι αντιχουντικοί αστυνομικοί λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Κίνησή μας. Πρέπει να είναι πρότυπα για τους σημερινούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα, με ένταση της καταστολής, τόσο με τα δακρυγόνα και τα γκλομπς στις μαζικές εκδηλώσεις, όσο και με το χαφιεδισμό και την παρακολούθηση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το ‘‘ψωμί-παιδεία-ελευθερία’’ παίρνει νέες διαστάσεις με την κατάσταση της φτώχειας, την υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της αφαίρεσης των δικαιωμάτων μας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την παράδοση του πλούτου της χώρας στους τοκογλύφους της Ε.Ε. Το σύνθημα ‘’έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’ γίνεται επίκαιρα αδικαίωτο, με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τη διεύρυνση των ξένων βάσεων και την παραχώρηση όλων των υποδομών της πατρίδας μας για τις πολεμικές τους εξορμήσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Ούτε βέβαια οι αστυνομικοί πρέπει να ξεχνάμε ότι η χούντα ήταν ένα φασιστικό καθεστώς που στήριξε την επιβίωσή του στις δολοφονίες, στις φυλακίσεις, στους βασανισμούς, στις εξορίες και δημιούργησε οικονομικά σκάνδαλα, ξεπούλησε τον πλούτο της χώρας και οδήγησε στην καταστροφή και διχοτόμηση της Κύπρου. Η εποχή της χούντας ήταν περίοδος ντροπής και όχι αυτή που επιχειρούν να μας παρουσιάσουν οι υμνητές της, χουντικοί και χρυσαυγίτες.

Καθήκον όλων μας και ιδιαίτερα των νεότερων συναδέλφων μας, είναι να διδαχτούμε από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.
Να συνεχίσουμε με επιμονή τον αγώνα για την αποκατάσταση και τη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Να διατρανώσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.
Να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και τους υμνητές της δικτατορίας ιδιαίτερα μέσα στην αστυνομία.
Να σεβόμαστε τα δικαιώματα του κάθε πολίτη και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των προσφύγων, των μεταναστών και να αρνηθούμε να σηκώσουμε γκλομπ ή να ρίξουμε δακρυγόνα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.
Να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ