8 Αυγ 2019

Για τον Αντώνη Κακαρά


Συχνά μες στο πέρασμα του χρόνου θυμόμαστε τον φίλο συναγωνιστή συνάδελφο Αντώνη Κακαρά που δεν είναι πια κοντά μας. Ιδιαίτερα μέρες σαν αυτές, που κλείνει ακόμα ένας χρόνος μακριά μας τον θυμόμαστε με λύπη. Η ανάμνηση όμως της πολυποίκιλης δημοκρατικής αγωνιστικής προσφοράς του προς τους συναδέλφους το λαό και τον τόπο είναι παρηγοριά για όλους μας.
Θυμόμαστε την στάση του απέναντι στη δικτατορία, παρά τις ανακρίσεις, τα ναυτοδικεία, τη φυλακή και την απόταξη. Θυμόμαστε το συγγραφικό του έργο και ειδικότερα το σχετικό με την χρησιμοποίηση των στρατιωτικών από αυταρχικά καθεστώτα. Θυμόμαστε την προσφορά του στο πλαίσιο του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος.
Θυμόμαστε την ενεργή στήριξη του στη δημιουργία και στους αγώνες ανεξάρτητων φορέων αποστράτων, που ξεφύτρωσαν τον καιρό της κρίσης για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Θυμόμαστε ότι συνέχισε να υποστηρίζει τους αγώνες όταν άλλοι εγκατέλειπαν την προσπάθεια απογοητευόμενοι. Θυμόμαστε ότι από την αρχή συνέδεε τους αγώνες των αποστράτων με τους αγώνες του υπόλοιπου λαού για το δίκιο το ψωμί και την αντίθεση με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που είναι πάντα άδικοι.
Ας τον θυμόμαστε πάντα!
Από την ιστοσελίδα: https://www.ketha.gr/nea.html