14 Σεπ 2019

Σύσκεψη με αφορμή την πρόθεση για ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) θα συμμετέχει στη σύσκεψη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ», του 1990, γνωστής και ως «Συμφωνία για τις Βάσεις».
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 και Ακαδημίας, πλατεία Κάνιγγος), όπου και θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή και το πρόγραμμα δράσης ενάντια στην επικίνδυνη ελληνοαμερικανική συμφωνία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζεται  για το 2ο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Οκτώβρη με τη συμμετοχή και του ίδιου του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Μ. Πομπέο. Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ άλλων προωθείται και η ανανέωση της συμφωνίας με στόχο την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και πιθανότατα την ένταξη στη συμφωνία των βάσεων drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Καλούμε τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας να σταθούν δίπλα στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα και την ΕΕΔΥΕ για  να μην ανανεωθεί και να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ». Πρόκειται για συμφωνία, που θα εμπλέξει ακόμα περισσότερο τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και για τους γειτονικούς λαούς.
Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
                                                                                                          
11/9/2019
                                                                Η  Γραμματεία της Κίνησης Για την Εθνική Άμυνα