21 Μαρ 2020

ΑΝΕΑΕΔ: «Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε μόνοι»

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι
Μέλη, Φίλες και Φίλοι της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Η υγεία όλων, σωματική και ψυχική, είναι το υπέρτατο αγαθό και αποτελεί χρέος όλων μας να κάνουμε τα πάντα για να την προστατεύσουμε.
Η  Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), πάντα ενεργούσε με γνώμονα αυτή την αρχή. Μεταξύ άλλων αγωνιζότανε και για την προάσπιση της υγείας, την προστασία των παροχών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,την διατήρηση και ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του υγειονομικού και ασφαλιστικού συστήματος.
Έχοντας σαν γνώμονα τα παραπάνω, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, από τις πρώτες ώρες που άρχισε στην χώρα η δύσκολη – δυσοίωνη πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, προσπαθεί να συμβάλει με τις μικρές τις δυνάμεις στην γενική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η ενημέρωση που παρέχει μέσα από την ιστοσελίδα της ( https://aneaedgr.blogspot.gr ), καθώς και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αυτό το σκοπό.
Η προσπάθεια θα είναι συνεχής.
 Οι  βασικές αρχές « εφαρμόζουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών επιστημόνων με ιερή ευλάβεια» και «μένουμε σπίτι» πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες.

 Μέλη, Φίλες και Φίλοι της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Το μένουμε σπίτι πρέπει να συμπληρωθεί και στην πράξη  να γίνει :
«Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε μόνοι».
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικό ον και συμπληρώνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο πολιτικό ον, αλλά και οικονομικό και κοινωνικό δηλαδή μετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Ο άνθρωπος δεν είναι Θεός ούτε θηρίο και επομένως έχει ανάγκη την συνύπαρξη, την συγκατοίκηση και την επικοινωνία.
Επειδή αυτήν τη περίοδο δεν έχουμε τη δυνατότητα της φυσική συνύπαρξης και επικοινωνίας,  ας εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την τεχνολογία για να μην μείνουμε καθόλου μόνοι αλλά και να μην αφήσουμε μόνους όσους αγαπάμε και νοιαζόμαστε.
Ας κάνουμε την κρίση του κορωνοϊού ευκαιρία, να προβληματιστούμε, να ενημερωθούμε και να στοχαστούμε πως θα αποφύγουμε την κατάρρευση των κοινωνικών φραγμών και αξιών που επέφερε ο λοιμός στους αρχαίους Αθηναίους όπως περιγράφει ο Θουκυδίδης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ προτείνει, προτρέπει και εκφράζει δημόσια πρόσκληση / παράκληση σε όσους θέλουν να δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο, κάποιο θέμα προς σκέψη και προβληματισμό που να αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις ή γενικότερα θέματα που μας αφορούν όπως π.χ υγεία, ασφάλεια, εξωτερική πολιτική, οικονομία, ασφαλιστικό, Μετοχικά Ταμεία κλπ ή προτάσεις, να μας το στείλουν ή για να ανοίξουμε έναν διαδικτυακό διάλογο ή για να το δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας ( https://aneaedgr.blogspot.gr ).  
Με την πίστη ότι το τέλος αυτής της δοκιμασίας θα μας βρει όλους υγιείς, ποιο δυνατούς και έχοντας επανακαθορίσει στόχους και αξίες της ζωής σας Ευχαριστούμε.
Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Γιώργος Ροΐδης

Υ.Γ 1. Όλες οι ανακοινώσεις της Ένωσης, δραστηριότητες, άρθρα μελών, απόψεις, ειδήσεις ενδιαφέροντός μας και χρήσιμες / χρηστικές πληροφορίες αναρτώνται και μπορείτε να τα διαβάζετε στον ιστότοπο μας https://aneaedgr.blogspot.com