2 Απρ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

 

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Είναι γενική διαπίστωση, ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια τσακίζουν κόκαλα και η εργοδοσία ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, ενώ με την ευκαιρία της ιμπεριαλιστικής Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Από την πλευρά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙ.ΝΑΛ. ξεκαθαρίζουν πως δεν πρέπει να πειραχτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στο όνομα της «δημοσιονομικής ισορροπίας».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποτελεί ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 6ης Απρίλη, που οργανώνουν σωματεία και φορείς. Τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλο τον λαό: 

- Για να ακουστούν δυνατά και καθαρά η απαίτηση για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και η καταδίκη της επικίνδυνης για τον λαό συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους οργανισμούς. 

- Για να βρεθούν στο επίκεντρο οι διεκδικήσεις ενάντια στον εφιάλτη της ακρίβειας, για μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος!

- Για να δοθεί συνέχεια και κλιμάκωση στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για αυξήσεις μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, προστασία συνταξιούχων και ανέργων, μέτρα για αγρότες και αυτοαπασχολούμενους λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουμε όλες τις πιοπάνω διεκδικήσεις τους. Απευθύνουμε κάλεσμα  για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα του πολέμου και της ακρίβειας.  

Όλοι στους δρόμους για:

·         Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

·         Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

·         Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός, ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

·         Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην πανελλαδική  απεργία.

 Στην Αθήνα την Τετάρτη 6 Απρίλη 11π.μ στην Αθήνα.

Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι τίποτα δεν  χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων. Διεκδικούμε και απαιτούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·         Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·         Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο,    βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·         Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

·         Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

·         Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα κουρεμένα, με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.

·         Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

·         Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

·         Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

·         Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

                                                                                                                   

                                                                          Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα 

                                                                                                                             31/3/2022