24 Νοε 2013

Αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως, Νίκου Δένδια, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναλαμβάνει αιφνιδιαστικά ο μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα, στις 20 Νοεμβρίου 2013, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.),αποστράτευσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο και επέλεξε για νέο Αρχηγό τον μέχρι τώρα Υπαρχηγό Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Την επομένη συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Π.Σ. υπό την Προεδρία του νέου Αρχηγού του Π.Σ. για την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης του Υπαρχηγού. Επελέγη ο Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος ο οποίος είχε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας. Έκρινε, επίσης, προακτέους στο βαθμό του Αντιστράτηγου ΠΣ , τον Υποστράτηγο ΠΣ Χαράλαμπο Αφάλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αφήνοντας τη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) και στο βαθμό του Υποστρατήγου ΠΣ, τον Αρχιπύραρχο Στέφανο Σπανέα που καταλαμβάνει τη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου Α.Π.Σ. αφήνοντας τη θέση του προϊσταμένου του Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ.
Στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ακόμα αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση λίγες ημέρες μετά τα θετικά σχόλια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου και περίπου δυο μήνες πριν τις κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.
Επίσης, θεωρούν το θεσμικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών αναξιοκρατικό και πελατειακό, όπως πάντα, αφού καμιά θεσμική αλλαγή δεν απέτρεψε το ρουσφετολογικό χαρακτήρα του. Η δε επετηρίδα των Αξιωματικών συνεχίζει κακοποιείται βάναυσα με τελευταία αποτελέσματα την προαγωγή των δύο ανωτέρω ανώτατων Αξιωματικών σε τρεις βαθμούς Αρχιπυράρχου - Υποστρατήγου - Αντιστρατήγου  και δύο αντίστοιχα Αρχιπυράρχου - Υποστρατήγου διαδοχικά, έναν ανά έτος!!!, προσπερνώντας δεκάδες αρχαιότερων Αξιωματικών στην επετηρίδα.