30 Νοε 2013

Ο επικείμενος "ξαφνικός" θάνατος του ΕΟΠΥΥ

Διαβάζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υποψήφιος για ξαφνικό θάνατο με το μοντέλο της ΕΡΤ.
Από την σύνταξή μας, γίνεται μηνιαία κράτηση για υγειονομική περίθαλψη δημοσίου ενός καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού (για την περίπτωση του γράφοντα 65,29 ευρώ). Μάλιστα η κράτηση ως ποσοστό της σύνταξης το 2010 ήταν 2,55% ενώ από τον περασμένο Απρίλιο αυξήθηκε από 3,25 σε 4%.
Παράλληλα πληρώνουμε επίσκεψη στον γιατρό για να μας γράψει απλώς φάρμακα, ενώ επίσης αυξήθηκε η εισφορά μας για την αγορά των φαρμάκων. Επίσης, αυξήθηκε  η δαπάνη για πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων ενώ για πολλές άλλες, είτε μειώθηκε η συχνότητα όσων αναγνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ, είτε καταργήθηκαν εντελώς.
Που οδηγούμαστε; Μήπως πληρώνουμε λίγα;
Όχι, αλλά οι κυβερνώντες χρόνια τώρα απαξιώνουν την δημόσια υγεία και ασφάλιση, για να μας στέλνουν στην ιδιωτική περίθαλψη. Με τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ θα μας στείλουν «με την μία».
Θα δεχτούμε ό,τι έχει σχεδιαστεί σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, έστω και αν αποδειχθεί ότι ο ενδεχόμενος «ξαφνικός θάνατος» του, είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα για μεγαλύτερο ξεζούμισμα μας; Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα διαρκείας, μαζί με τις οικογένειές μας, τους συγγενείς και φίλους!