25 Ιαν 2014

Προτάσεις Εξαθλίωσης


Οι προτάσεις των πεφωτισμένων δηλώνουν εργασιακό μεσαίωνα

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 η ΣΕΑΑ απεύθυνε ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους και φορείς.
Ήταν η πρόσκληση για το ξεκίνημα της προσπάθειας της.
Αυτή η επιστολή ξεκινούσε : 
«Αγαπητές – Αγαπητοί Συνάδελφοι
Οι Κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, με συμμάχους και συνεργάτες τα ΜΜΕ και αριθμό προθύμων οι οποίοι έχουν αναλάβει κυβερνητικές θέσεις, εκτελώντας πιστά τις εντολές των Ξένων Δανειστών και της Τρόικα έχουν επιδοθεί σε αγώνα να κάνουν την χώρα μας ένα κράτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, μια χώρα ευκαιρίας για τις αγορές και όχι για τους πολίτες της.
Οι χαμηλοί μισθοί και η φτωχοποίηση των πολιτών , η κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας που οδηγεί σε εργασιακή αναρχία, η κατάργηση  των κεκτημένων, η ακύρωση και των ελάχιστων νόμων για την προστασία από τις τράπεζες,  η εξάλειψη  της ιδιοκτησίας με την υφαρπαγή της από τις τράπεζες ή από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, η υποβάθμιση των αναγκαίων υπηρεσιών  προστασίας του πολίτη, η αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  η κατάργηση όλων των κρατικών δομών υγείας – κοινωνικής πρόνοιας και η δημιουργία ενός κράτους χωρίς περιεχόμενο με όλες τις λειτουργίες του να δοθούν σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις  οι  παροχές των οποίων θα αφορούν βεβαίως μόνο τους έχοντες και κατέχοντες είναι  οι στόχοι τους. ……..»

Δυστυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να δούμε την εντατικοποίηση της εφαρμογής των μέτρων, την απόφαση για λήψη νέων αντιλαϊκών αντικοινωνικών μέτρων που κάνουν την ζωή μας ακόμα χειρότερη και βουλιάζουν την χώρα  ακόμα ποιο βαθιά και τέλος, με σκοπό την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος και την προετοιμασία του λαού γι αυτά που πρόκειται να γίνουν,  την δημοσιοποίηση προτάσεων για λήψη και άλλων μέτρων για να αντιμετωπίσουμε υποτίθεται  προβλήματα όπως πχ την υψηλή ανεργία για  να βγούμε τάχα από την κρίση.
Μια τέτοια πρόταση « σωτηρίας» για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία είναι αυτή που διατύπωσε διορισμένος από την κυβέρνηση  « εμπειρογνώμονας»  του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) διδάκτωρ κ. Ι. Χολέζας.
Η πρόταση του να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός στους νέους για ένα χρόνο έρχεται να συμπληρώσει τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Παπαδήμου ( τον θυμάστε ;; είναι ο σωτήρας που κλίθηκε να κάνει τον πρωθυπουργό ) με μια των οποίων μείωσε τον κατώτατο μισθό των νέων στο υπέρογκο ποσό των 511 ευρώ με την ίδια αιτιολογία ότι δηλαδή έτσι θα καταπολεμήσουν την ανεργία.
Δηλαδή κοντολογίς μετά την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την  κατάργηση κάθε πλέγματος προστασίας των εργαζομένων  από τους υπουργούς Λοβέρδο, Κουτρουμάνη, Βενιζέλο, Παπακωσταντίνου, Βρούτση, Στουρνάρα, τώρα προτείνεται η νομιμοποίηση της εργασίας χωρίς αμοιβή.

Αλήθεια τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από τους « σωτήρες μας» σε αυτή τη χώρα ;;;;  
Μετά λοιπόν από τα παραπάνω θα πρέπει όλοι να αναληφθούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ότι η πρόταση – πρόσκληση της ΣΕΑΑ είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.